" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ξέσπασε κόντρα, μεταξύ δήμου και δημοτικής κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, για την έκθεση βιβλίου

 Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ...την οποία και αναδημοσιεύουμε παρακάτω ως έχει με την σημείωση ότι αποτελεί δική του γνώμη και όχι ημών των ιδίων και άμεσα εμπλεκόμενων ως διοργανωτές στην καλοκαιρινή αγορά ΒΙΒΛΙΟΥ και ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο ΛΙΜΑΝΙ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:

Ξέσπασε κόντρα, μεταξύ δήμου και δημοτικής κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, για την έκθεση βιβλίου


Η δυναμική αφίσα του συνδικάτου μικροπωλητών που αναγγέλλει την ανάληψη δράσης και την οργάνωση της έκθεσης βιβλίου και ειδών λαϊκής τέχνης στην Παλαιά Φώκαια. Αυτήν είδε και ο προηγούμενος διοργανωτής της έκθεσης και απέσυρε τρομοκρατημένος την πρότασή του.
Το κλίμα δυσπιστίας και αντιπαράθεσης που υποβόσκει τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των Φιλιππικών από τη μία και των Τσαλικιδικών από την άλλη, βρήκε έκφραση τις τελευταίες ημέρες, με την ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου και ειδών λαϊκής τέχνης, που οργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο λιμάνι της Φώκαιας. Βεβαίως ευκαιρίες για κόντρα, μεταξύ των δύο, υπήρξαν και άλλες το τελευταίο διάστημα, όπως η ανάθεση του κλαδέματος των ευκαλύπτων στην παραλιακή λεωφόρο, αλλά η υπόθεση της έκθεσης βιβλίου, δείχνει να τέντωσε περισσότερο το σχοινί της αντιπαράθεσης.
Ο αντιδήμαρχος κ. Σοφρώνης, παρενέβη σε ένα καθαρά τοπικό θέμα, την ευθύνη του οποίου είχε από δεκαπενταετίας η κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας (από την εποχή της προεδρίας Δημήτρη Μάγειρα) και ανέθεσε την διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου και ειδών λαϊκής τέχνης, στο Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος, απόφαση που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της Φώκαιας και στον αντιδήμαρχο κ. Τσαλικίδη. Θεωρητικά την ευθύνη για την ανάθεση στον σύλλογο των μικροπωλητών έχει ο αντιδήμαρχος κ. Σοφρώνης, ο οποίος υπέγραψε την σχετική σύμβαση και εισέπραξε και το αντίτιμο των 5.000 € για λογαριασμό του δήμου και όχι της κοινότητας, χωρίς να ενημερώσει ούτε τον αντιδήμαρχο Τσαλικίδη, ούτε τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λάμπρου. Βεβαίως επειδή ο κ. Σοφρώνης, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, δεν πηγαίνει ούτε στην τουαλέτα χωρίς να το γνωρίζει ο δήμαρχος και να έχει λάβει τη σχετική άδεια, εικάζουμε ότι όλα αυτά είναι υπό την πλήρη γνώση, έγκριση και καθοδήγηση του δημάρχου.
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Από τον Μάρτιο του 2012, ο επιχειρηματίας που διοργάνωνε την έκθεση τα προηγούμενα χρόνια, κατέθεσε αίτηση στην δημοτική κοινότητα, ζητώντας την ανάθεση της διοργάνωσης της έκθεσης και για το 2012. Το κοινοτικό συμβούλιο ενέκρινε την αίτηση, ορίζοντας το τίμημα στα 6.000 €. Περιέργως όμως, αυτός ο κύριος, πήγε στο δήμο και απέσυρε την αίτησή του για άγνωστους λόγους, ενώ ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος κ. Σοφρώνης ανέθεσε την οργάνωση της έκθεσης στο Συνδικάτο μικροπωλητών το οποίο είχε αναλάβει και την διοργάνωση του πανηγυριού της Αγίας Ειρήνης, αλλά και το παζάρι που οργανώθηκε τελευταία στον Κουβαρά. Πληροφορίες που διέρρευσαν, ήθελαν τον πρώτο από τους ενδιαφερόμενους να «πιέστηκε» με κάποιο τρόπο να αποχωρήσει από την διοργάνωση της έκθεσης. Με ποιο τρόπο «πιέστηκε» αν πιέστηκε, δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε αλλά ούτε και θέλουμε να φανταστούμε.
Η πληροφορία της αλλαγής του ανάδοχου, των «πιέσεων» και το ότι τα 6 χιλιάρικα δεν θα κατέληγαν στην δημοτική κοινότητα, αλλά στον δήμο, συν το γεγονός της απαξίωσης του αντιδημάρχου και του τοπικού συμβουλίου από τον Σοφρώνη, «ξεχείλισαν» το ποτήρι. Έτσι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας (με δική του πάντα πρωτοβουλία και όχι καθ΄ υπόδειξη του Τσαλικίδη), συγκάλεσε εκτάκτως συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία του Τσαλικίδη και αποφάσισε να μην διοργανωθεί φέτος η έκθεση βιβλίου και ειδών λαϊκής τέχνης στη Παλαιά Φώκαια.
Μάλιστα κάποιοι εκ των στελεχών του τοπικού συμβουλίου, διεμήνυσαν αρμοδίως ότι αν τολμήσουν να τους αγνοήσουν και στήσουν τα τσαντίρια της έκθεσης, θα κατεβάσουν μπουλντόζες στο λιμάνι. Επειδή βέβαια οι ΜΠΟΥλντόζες δεν χρησιμοποιούνται από ΜΠΟΥνταλάδες, τελικά έκαναν γαργάρα την απόφαση και όπως όλα δείχνουν η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ως έχει προγραμματιστεί από τις 6 έως τις 22 Ιουλίου.
Το μόνο που παραμένει ως γεγονός για την ώρα, είναι ότι κατεγράφη ένα ακόμα επεισόδιο, στα πλαίσια του ανταρτοπόλεμου που διεξάγει κρυπτόμενος ο Τσαλικίδης και οι μαριονέττες του, εναντίον του Φιλίππου και του πολιτικού διαδόχου Σοφρώνη (όπως αυτοπροσδιορίζετε).
Θα περιμένουμε την επίσημη εμφάνιση του αντάρτικου και μάλιστα όταν αρχίσουν οι μάχες εκ του συστάδην, για να πάρουμε θέση εναντίον του Φιλίππου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris