" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

To Λούνα παρκ των ναρκωτικών.


Μπορεί στα λούνα παρκ συνήθως να βρίσκει κανείς μαλλί της γριάς και καραμελωμένα μήλα, αλλά σε πάρκο με παιχνίδια για παιδιά στην περιοχή του Μπάρι οι… μυημένοι μπορούσαν να βρουν από χασίς και κοκαΐνη, μέχρι ημιαυτόματα πιστόλια κρυμμένα στο τρενάκι και το σπίτι των φαντασμάτων! Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, που η σπείρα των 19 κακοποιών συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές.

Η αστυνομία με την επιχείρηση κωδικό όνομα «Panakiri» που είχε ξεκινήσει από το 2007 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, είχε εντοπίσει τον αρχηγό της συμμορίας ο οποίος προμήθευε με ναρκωτικά και όπλα συγγενείς και φίλους που εργάζονταν σε λούνα παρκ που ταξίδευαν από πόλη σε πόλη όπου πωλούσαν το εμπόρευμα.

Εκμεταλλευόμενοι τις μετακινήσεις τους προμηθεύονταν χασίς και κοκαΐνη από την Ισπανία και την Καμπάνια, ουσίες που έπειτα έκρυβαν στα παιχνίδια και διένειμαν στην Απουλία απευθείας στους εμπόρους.

Όσο για τις αγορές όπλων και εκρηκτικών, οι κακοποιοί ταξίδευαν στην Κροατία και την Ελλάδα όπου στα πανηγύρια, που οι Ιταλοί καλούν «Panakiri» από όπου εμπνεύστηκαν και το κωδικό όνομα της επιχείρησης τους οι αρχές, αγόρασαν όπλα που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός και σλοβάκικος στρατός, ημιαυτόματα πιστόλια, επτά κιλά εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητές. Επιπλέον σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, η σπείρα είχε μεταφέρει παράνομα 20 με 30 μετανάστες που τους έκρυβαν και αυτούς στα παιχνίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris