" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αρχές Σεπτεμβρίου η εμποροπανήγυρη στην Ελεούσα; Περί τις 200.000 € τα έσοδα του Δήμου Ζίτσας; - Την άλλη Τρίτη η συνεδρίαση.


  Πιθανότατη είναι η διοργάνωση της εφετεινής εμποροπανήγυρης στην Ελεούσα, η οποία θα είναι και η μοναδική στο λεκανοπέδιο.  Η εμποροπανήγυρη παραδοσιακά γίνονταν παλιότερα στα Γιάννενα και μετά στο Πέραμα και στην Ανατολή. Εξαίρεση αποτέλεσε η περυσινή χρονιά που χωρίς επιτυχία έγινε στο Καλπάκι.
Δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό.
    Ο πρώτος έχει να κάνει αφενός την αρνητική προς την εμποροπανήγυρη στάση του κ. Φιλ. Φίλιου και του Δήμου Ιωαννιτών (όπου με τον “Καλλικράτη” υπάγεται τόσο το Πέραμα όσο και η Ανατολή) και αφετέρου με την έντονη πίεση τόσο των πολιτών που στην περίοδο της κρίσης επιζητούν τις εμποροπανηγύρεις, όσο και του …άδειου ταμείου του Δήμου Ζίτσας.
    Ο δεύτερος λόγος, που είναι και ο βασικότερος είναι…
η Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζίτσας. Έτσι λοιπόν στη συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαΐου (8:00 μμ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Ελεούσα, στα θέματα πρώτο – πρώτο “φιγουράρει” το θέμα : «Γνωμοδότηση - συζήτηση για την λήψη κανονιστικής απόφασης για την  διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στο Δήμο Ζίτσας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα  Ελεούσας» με εισηγητή τον δήμαρχο κ. Ρογκότη.
    Ασφαλώς πολλά είναι τα επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά της διεξαγωγής. Η εποχή είναι δύσκολη και για τους επαγγελματίες αλλά και για τους πολίτες, καθώς όμως επίσης και για το …ταμείο του Δήμου. Σίγουρα η κάθε πλευρά θα επιχειρηματολογήσει και τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που θα εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να είναι απολύτως τεκμηριωμένα.
ΌΛΗ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΕΔΩ!!!):

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris