" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άμμος «Κουμ» και «Κουμ – Παζάρι» Τυρνάβου.

Το «Κουμ – Παζάρι» Τυρνάβου, η διάρκεια του οποίου θα είναι μέχρι και την Παρασκευή 11 του μήνα, έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία, ονομάζεται δε έτσι επειδή γίνονταν στις όχθες του Τιταρίσιου ποταμού, πάνω στην άμμο «Κουμ».

Για δεκαετίες ήταν το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος όχι μόνο της περιοχής αλλά και ευρύτερα, αφού κατακλυζόταν από εμπόρους που έφερναν την πραμάτειά τους από όλη τη Θεσσαλία αλλά και τη Δυτική Μακεδονία.

Προχθές ολοκληρώθηκε η ζωοπανήγυρη, η οποία στις μέρες μας ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη. Κυρίως πουλήθηκαν άλογα και μουλάρια τα οποία χρησιμοποιούνται σε ορεινά χωριά αλλά και ως χόμπι.

Στη φετινή εμποροπανήγυρη συμμετέχουν 250 περίπου μικροπωλητές και έμποροι. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα για το νοικοκυριό του σπιτιού, την ένδυση, την υπόδηση κ.λπ.

Παράλληλα οι χαλβαδοποιοί της πόλης προσφέρουν τον υπέροχο χαλβά Τυρνάβου ενώ οι ψησταριές τις απογευματινές και βραδινές ώρες διαθέτουν ψητά της ώρας και η τσίκνα παρασύρει για μια βόλτα ακόμα και τους πιο διστακτικούς. Το λούνα παρκ  ψυχαγωγεί και φέτος μικρούς και μεγάλους για μια εβδομάδα.

Η οργάνωση της εμποροπανήγυρης γίνεται με την ευθύνη του Δήμου Τυρνάβου με σκοπό την όσο το δυνατόν υγιή παρουσία όλων των εμπλεκομένων.

Η εμποροπανήγυρη αποτελεί παράδοση για την περιοχή και μέχρι τις 11 Μαΐου, βοηθούντος και του καλού καιρού, μια βόλτα στον Τύρναβο θα ήταν μια καλή πρόταση για μικρούς και μεγάλους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris