Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο κινέζικος πολιτισμός περνάει από τον Πειραιά.

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο για τον κινέζικο πολιτισμό από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και με τη συνεργασία εθελοντών του Φοιτητικού Οργανισμού AIESEC.

Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν και γίνονται στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Οι εθελόντριες Wei Sun και Yu Chen με τη βοήθεια διαφανειών, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους την μακρινή Κίνα και τους κατοίκους της.

Οι εθελόντριες μίλησαν για την χώρα τους, τα ήθη, τα έθιμα και τον σημαντικό πολιτισμό της, που χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι από τους αρχαιότερους του πλανήτη.

Η Κίνα είναι η χώρα της παράδοσης και των αξιών ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να συνδυάσει και τον μοντέρνο τρόπο ζωής και να τον ενσωματώσει στον πολιτισμό της.

«Η Κίνα είναι μια αναπτυσσόμενη δύναμη, με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικής ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς. Μέσα λοιπόν από τα σεμινάρια αυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την κινέζικη κουλτούρα και να μυηθούν στον κινέζικο τρόπο ζωής», τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Nομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

To δεύτερο σεμινάριο, με τίτλο «ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/2/2012, στον Πολυχώρο INTERNATIONAL ACTION ART (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια - Περιβολάκι) στις 17:00μ.μ.

Με το πέρας του κύκλου των σεμιναρίων όσοι παρακολούθησαν, θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.
elzoni.gr