" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη και Απ. Τζιτζικώστα για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.



Δημοσιεύτηκε στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.
Μετά από 9 μήνες διαρκών ενεργειών και αλλεπάλληλων εγγράφων της
Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και του ιδίου του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, τόσο προς το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και προς το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διασαφηνιστεί η ερμηνεία του όρου ‘’εποπτεία’’ η οποία σύμφωνα με το νόμο 3852/2010-πρόγραμμα ‘’Καλλικράτης’’, ασκείται από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ αρχικά απεμπόλησε εγγράφως την αρμοδιότητά του και όλο αυτό το διάστημα παρέμενε άπραγος, αφήνοντας τον Οργανισμό χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προβεί στον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου για τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.
Με την απόφασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης καταστρατηγεί όλες τις διαδικασίες που προηγήθηκαν και ταυτόχρονα αδιαφορεί πλήρως για το γεγονός ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης (πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο) για τη σύνθεση του νέου ΔΣ, η οποία μάλιστα κατόπιν συνεννόησης, του είχε κοινοποιηθεί. Στην απόφασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης αντικαθιστά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τη Μητροπολιτική Επιτροπή και προχωρά στον ορισμό ατόμων της δικής του αρεσκείας.
Συγκεκριμένα, ορίζει ως εκπροσώπους της Μητροπολιτικής Επιτροπής στο ΔΣ, όχι τα μέλη που ομόφωνα αποφάσισε η Μητροπολιτική Επιτροπή, αλλά δύο περιφερειακούς συμβούλους από τη μειοψηφούσα παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας μόλις ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην προσπάθειά του να διασώσει τα κομματικά του ερείσματα δε σεβάστηκε την ομόφωνη απόφαση ενός συλλογικού οργάνου και συγκεκριμένα της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.
Προφασίζεται ότι αποδέχεται την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Μητροπολιτική Επιτροπή για το νέο ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και την ίδια στιγμή αντικαθιστά εκπροσώπους που έχουν επιλεγεί και προταθεί, ορίζοντας αυθαίρετα ως εκπροσώπους της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, περιφερειακούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης που ''τυγχάνει'' να πρόσκεινται στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, προχωρά και στην τοποθέτηση Προέδρου και δύο ακόμη μελών, χωρίς κανένα κριτήριο, παρά μόνο το ότι είναι αρεστοί στον ίδιο.
Ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών όμως δε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τσιφλίκι κανενός Υπουργού. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον κόπο των παραγωγών και την ίδια ώρα να αγνοεί την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου που εκπροσωπεί τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης. Καλώ τον κ. Χρυσοχοΐδη, έστω και τώρα, να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να αφήσει τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει, έξω από πολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον ευτελισμό του ανώτατου αυτού συλλογικού οργάνου».
Για το ίδιο θέμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Μετά από 9 μήνες αδράνειας και ολιγωρίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης με το «έτσι θέλω» επέβαλε ένα διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικό γνώμονα τις εσωκομματικές φιλοδοξίες του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αγνοώντας προκλητικά την ομόφωνη απόφαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για διορισμό του Δ.Σ. από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αλιεύει ψήφους εν όψει της μάχης της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, στην έδρα του εσωκομματικού του αντιπάλου Ε. Βενιζέλου. Τη Θεσσαλονίκη όμως δεν την ενδιαφέρουν οι μωροφιλοδοξίες του επίδοξου «Υπουργού των δαχτυλιδιών». Ζητούμενο για μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού  Λαϊκών Αγορών προς όφελος των πολιτών και της τοπικής οικονομίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris