" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γιατί εμείς μιλάμε με έργα!!

Πιστοί στις αρχές μας, δημοσιεύουμε το πλήρες υπόμνημά μας, το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 27 ΙΟΥΛΙΟΥ μαζί με τον πλήρη και αναλυτικό φάκελο για να συμπεριληφθεί ο κλάδος μας, στα επενδυτικά προγράμματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 44 ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 210.8547918-919


«ΥΠΟΜΝΗΜΑ»

Προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ κ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ κ.κ.ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
Παρατηρώντας και διαπιστώνοντας τις προδημοσιεύσεις και προκηρύξεις επενδυτικών επιχορηγούμενων προγραμμάτων προς πάσης φύσεως ατομικές και εταιρικές επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, (από ανώνυμες εταιρείες μεταποίησης μέχρι γραφεία τελετών και δραστηριότητες υπηρεσιών συνοικεσίων) που η μία μετά την άλλη προδημοσίευση επιχορηγούμενου προγράμματος ανακοινώνεται αυτές τις ημέρες και έρχεται να προστεθεί στην άριστη προσπάθειά σας για την στήριξη και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, υποχρεούμενα να σημειώσουμε και να ζητήσουμε τα κάτωθι.

Η γενικότερη φιλοσοφία των επιχορηγούμενων προγραμμάτων είναι να ελαχιστοποιηθούν εμπόδια και όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη, για την επιβίωση τους και την ισχυροποίησή τους, έναντι του σύγχρονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της αγοράς, εφαρμόζοντας :
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ MARKETING
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Έτσι σειρά νέων επιχορηγούμενων προγραμμάτων ξεκίνησαν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ με ποσοστό επιχορήγησης που φθάνει έως και το 65 % του προϋπολογισμού κάθε επένδυσης στους περισσότερους κλάδους δραστηριότητας.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις και κλίμα μέσω του σημαντικού ιστού της Ελληνικής Οικονομίας που είναι οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να επενδύσουν περισσότερο οι επιχειρηματίες και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη και ακολούθως στην ανάπτυξη τους.

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα η Ιδιωτική πρωτοβουλία με την στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων μπορεί να επιτύχει πολλά. Το «άπλωμα των επιχορηγήσεων» στις ευρύτερες επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις αφυπνίζει το υγιές επιχειρηματικό πνεύμα των Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων στην περίοδο της ύφεσης και εμείς ως επιχειρηματίες επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δίνονται, εκσυγχρονίζοντας και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας, ισχυροποιώντας την θέση μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, κόντρα στην λαιμητόμο της ανεργίας.

Τα επιδοτούμενα προγράμματα που ανακοινώσατε για την «Νεανική και Γυναικεία επιχειρηματικότητα», η προδημοσίευση προγραμμάτων για την «Μεταποίηση, το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό» (ατυχώς δεν περιλαμβάνεται ο ΚΑΔ 47.89.10.00 της κύριας δραστηριότητάς μας), η «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» και πρόσφατα τα προγράμματα
«Πρωτοτυπώ 2009 – Επιχειρήσεις» (ατυχώς αφορά πολύ μικρές 1 – 5 ετών εταιρείες με νομική μορφή εταιρείας) και το ιδανικό πρόγραμμα για τον κλάδο μας
«Στηρίζω 2009» (ατυχώς περιλαμβάνει μόνο τις μεταποιητικές επιχ/σεις και όχι το Εμπόριο), πιστεύαμε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τους επαγγελματίες του κλάδου μας, οι οποίοι διαφαίνεται ότι αποκλείονται..

Πρέπει κύριε Υπουργέ και κύριοι Υφυπουργοί, άμεσα να αποκαταστήσετε την δυνατότητα ένταξης των επαγγελματιών του κλάδου μας σε ένα εκ των τριών παραπάνω προγραμμάτων, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στις ατομικές οικογενειακές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μας, που οργώνουν όλη την Ελλάδα σε οποιοσδήποτε συνθήκες αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, το εμπόριο και την ευγενή άμιλλα στην εργασία.

Ο μοναδικός λόγος του παραπάνω υπομνήματός μας είναι η επιχειρηματική ένταξη των «ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» στα επιχορηγούμενα προγράμματα της Δ προγραμματικής περιόδου, με σκοπό την «οργανωμένη αναβαθμισμένη διάθεση και προβολή των προϊόντων τους» σε δημόσια και ιδιωτικά σύγχρονα εκθετήρια, σε λαϊκές εκδηλώσεις, σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές συγκεντρώσεις, σε πανηγύρια και σημεία πώλησης βάσει συγκεκριμένου προγράμματος, στα πλαίσια σύγχρονης αντιμετώπισης των αναγκών των καταναλωτών, σε όλη την Επικράτεια.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το επάγγελμα μας συνεχίζει να υπάρχει στην Ελληνική Κοινωνία και ιδιαίτερα στην Επαρχία, εκεί που η παρουσία μας αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός. Πιστοί στις παραδόσεις μας στην αναβίωση εθίμων και σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους υποστηρίζουμε την πολιτιστική παράδοση της χώρας μας.

Ως εκ τούτου κύριοι,

Επειδή οι επιλέξιμες δαπάνες των παραπάνω προγραμμάτων αρμόζουν απόλυτα στις ανάγκες εκσυγχρονισμού μας και ειδικά ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ η ΜΕΤΑΦΟΡΑ και η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ , η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΚΛΠ

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα συναδελφοι.
εχουμε κανενα νεο απο την καταθεση του φακελου για τα προγραμματα επιδοτησεων στον κλαδο μας??

Ανώνυμος είπε...

Έχουν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα και περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα κ Ψυκο-δυο ερωτησεις.
Το παζαρι του Αυλωναριου γιατι εχει δυο ημερομηνιες(ΑΥΛΩΝΑΡΙ
(06-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)-( ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
09-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)??
Και το σαιτ www.mikropolites.gr γιατι δεν λειτουργει?
Ευχαριστω.Τσαλας Σπετσες

Ανώνυμος είπε...

Και κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω.
Ειναι απαρετητη η παρουσια μας για να κλεισουμε θεση στα παζαρια ,σε εμας που μενουμε μακρια απο Αθηνα και απ τα γραφεια του συνδεσμου? Η υπαρχει καποιος αλλος τροπος?
Παρακαλω ενημερωστεμε.Ευχαριστω

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris