" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Υπαίθριες τροποποιήσεις

Ανακοινώθηκε στο Φ.Ε.Κ. ο νέος Νόμος που τροποποιεί, κάποιες διατάξεις του υπαιθρίου εμπορίου.
Ο νέος νόμος βασίστηκε σε γεγονότα και υπομνήματα από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Κύρια αποτελέσματα:
~ Οι πασχαλινές αγορές λαμβάνουν μέρος στην εμπορική υπαίθρια δραστηριότητα και γίνονται δεκαήμερες.
~ Κλήρωση των θέσεων εργασίας με ποσοστό συμμετοχής 75% για τους υπαίθριους πωλητές και πωλητές κυριακάτικων αγορών και 25% στους υπόλοιπους( το σχέδιο νόμου προέβλεπε, όλοι χωρίς ποσοστά ΄΄ στον κουβά΄΄ αλλά μετά την σύσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων, με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπκώστας Κατερίνας και του Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Τραγάκη Γιάννη ο νόμος άλλαξε προ του πιεστηρίου)

Ένα σωρό χαρτιά πρέπει στο εξής να καταθέτουν οι μαγαζάτορες για να δουλέψουν στο πανηγύρι(για extra απογευματινό μεροκάματο).

Όλοι μας κατηγορούσαν για το υπόμνημα που υποβάλαμε στην βουλή των ελλήνων για την τροποποίηση του νόμου.
Κανείς τους όμως δεν υπέβαλε κάποια εναλλακτική πρόταση. Κανείς!!
Ούτε για τις πασχαλινές αγορές, ούτε για την επανένταξη αυτών που εργάζονται στις κυριακάτικες αγορές, ούτε για την κλήρωση.
Τουναντίον όλοι τους δέχονταν επί δυο χρόνια την κλήρωση των θέσεων στα πανηγύρια της Αθήνας, του Ναυπλίου, της Ηλιούπολης, του Ιλίου και άλλων πολλών Δήμων.
Δέχονταν να κληρωθούν, ως ίσοι και όμοιοι με τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους λαϊκών αγορών.
Εμείς με την νομική μας υπηρεσία και την θέληση για επίλυση των προβλημάτων του χώρου μας, καταφέραμε το ίδιο το υπουργείο εμπορίου, να θεωρήσει το επάγγελμά μας, κύριο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας και συνάμα ανοίγονται ορίζοντες επιδότησης του επαγγέλματός μας( τύπου ΤΕΜΠΕ).
Επειδή ΄΄πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις΄΄ πολλοί από τους συνδικαλιστές συναδέλφους μας, είχαν απαρνηθεί και μας είχαν κατηγορήσει για τις προτάσεις μας, ευθέως τους προτείνουμε:
΄΄Βρείτε άλλη φόρμουλα πιο σωστή για την διευθέτηση των θέσεων εργασίας και εμείς πρώτοι θα είμαστε και σύμφωνοι και μάχιμοι υπέρ της υλοποίησής της.΄΄
Και επειδή πολλοί παπαγάλοι κυκλοφορούν στους δρόμους, σε λίγο αυτοί που μας κατηγορούσαν, θα πάρουν ως σημαία τους το νέο νόμο και θα τρέχουν στους Δήμους για την εφαρμογή του.
Μην ξεχνάτε συνάδελφοι, ότι δικαίως με το νέο νόμο, μπορούν όλοι οι Δήμοι να ιδρύσουν εμποροπανήγυρεις, με αφορμή κάποιο θρησκευτικό ή επετειακό γεγονός.
Αναμένοντας επίσημη πρόταση από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου μας, για τροποποίηση διατάξεων του νόμου, σας αναφέρουμε πως όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι και ειδικά οι επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Ε.Ε., βομβαρδίζουν καθημερινά το υπουργείο εμπορίου, με δελτία τύπου, γιατί υπήρχε το σθένος από το ίδιο το υπουργείο εμπορίου, να λύσει κάποια από τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Εμείς πιστοί στις αρχές μας, οδηγούμαστε πλέον νομικά για να υπάρξει πλαφόν στην τιμή από τους Ο.Τ.Α. και να πληρώνουμε επιτέλους ανάλογα τίμημα για τις θέσεις, με αυτό των εμπόρων λαϊκών αγορών.
Αναμένοντας τα υπομνήματα άλλων συνδικαλιστικών φορέων
( επίσημες προτάσεις και όχι λόγια της καρέκλας) αναφέρουμε προς όλους τους εμπλεκόμενους, πωςοι μάχες κερδίζονται και στους δρόμους και στα υπουργεία.
Και εμείς είμαστε πολλοί καλοί γνώστες αυτών των μαχών, γιατί σε αυτές δεν λαμβάνουμε μέρος με προσωπεία, αλλά με το ονοματεπώνυμό μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris