" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Δελτίο τύπου-καταγγελία

Το Συνδικάτο Υπαιθρίων εμπόρων Ελλάδος, με την επωνυμία Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε., ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο, στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, καταδικάζει τις συνεχείς αναφορές του προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Αρμενάκη Δ., κατά του επαγγέλματός μας, αυτού του υπαιθρίου εμπόρου το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η συνεχής παρουσία του στα υπουργεία και η άνευ προηγουμένου, επίθεση εναντίον μας, προκαλεί το αίσθημά των 60.000 ενεργών συναδέλφων μας και όλου του καταναλωτικού κοινού που μας υποστηρίζει σθεναρά, με την αθρόα προσέλευσή του, όπου διοργανώνουμε Εμποροπανηγύρεις.
Θεμιτό θα ήταν να ασχολείται ο εν λόγω πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., με την γιγάντωση του στεγασμένου παραεμπορίου, που παρατηρείται στην Κουμουνδούρου, η οποία θυμίζει China town, με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς κινέζικων συμφερόντων, που καθημερινά με τις συν-υπογραφές των εμπορικών συλλόγων και των Επιμελητηρίων, ιδρύουν και λειτουργούν είτε νέα καταστήματα λιανικής πώλησης είτε αποθήκες μεταπράτησης εμπορευμάτων. Οι συνάδελφοί μας, σημειώνουν ότι η εντεινόμενη γιγάντωση του στεγασμένου "παραεμπορίου" αφαιρεί τζίρο από το οργανωμένο και φορολογούμενο λιανικό υπαίθριο εμπόριο, χωρίς παράλληλα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την οικονομία (απόδοση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ανταποδοτικών τελών, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.), δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, τόσο απέναντι στις στεγασμένες ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις, όσο και στο επάγγελμά μας.
Κύριοι υπαίτιοι είναι οι εμπορικοί σύλλογοι, οι οποίοι με σκοπό το τίμημα εγγραφής, κρατούν ομπρέλες, ανεξαρτήτως καιρού, αντιμετωπίζοντάς τους, ως έσοδα και μόνο.

Οι υπαίθριοι έμποροι( μικροπωλητές) εκτιμούν ότι η ίδρυση νέων καταστημάτων αυτού του τύπου, μόνο οπισθοδρόμηση φέρνει, οδηγώντας σε ανατολίτικες αγορές περασμένων αιώνων και όχι στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αγορά του 21ου αιώνα, που σέβεται τον καταναλωτή και την κοινωνία( βλέπετε ξεχωρίζουν από τα μπαλόνια-τσιν που κοσμούν, τις εισόδους των καταστημάτων τους).

Επιπρόσθετα ''στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι μικροπωλητές της χώρας, δεν είναι δυνατόν να αντέξουν την ολοένα και περισσότερο εντεινόμενη εμπορική δραστηριοποίηση μέσω του ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ παραεμπορίου, ούτε να ανεχτούν να βλέπουν τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Αρμενάκη, με κοστούμι Armani να περιφέρεται πότε στους υπουργούς της κυβέρνησης και πότε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, διεκδικώντας την κατάργηση του επαγγέλματός μας, θεωρώντας μας ως παραεμπόριο.

Εμείς ως Συνδικαλιστές πιστοί στις αρχές και στις διατάξεις του καταστατικού μας, θα συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε το υπουργείο εμπορίου, με τα κοστούμια μας ραμμένα από το ράφτη της γειτονιάς, διεκδικώντας ίση μεταχείριση με τους καταστηματάρχες, απελευθέρωση των κυριακάτικων αγορών, είσοδο σε προγράμματα τύπου ΤΕΜΠΕ
( μιας και διατηρούμε τα ίδια βιβλία με αυτά των καταστημάτων), δημιουργία περισσότερων Εμποροπανηγύρεων και βελτίωση των εγκαταστάσεων και συνθηκών εργασίας μας, επιδιώκοντας το επάγγελμά μας, να ανεβεί στην ύψιστη θέση της εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας, υπόχρεοι στο σύμμαχο προς εμάς καταναλωτικό κοινό το οποίο και γνώμη έχει και άποψη.

Με σεβασμό

Γραφείο Γραμματείας Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος
Αριθ. Πρωτ.εξερχ.39/24-04-2009

2 σχόλια:

kalimerisnikos είπε...

Δυνατά..Δυνατά..Μπράβο Δημήτρη.

kalimerisnikos είπε...

δυναμικά Δημήτρη μου!!

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris