" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΕΣ

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Ε.Σ.Η.Ε.Α.
κ. Πάνο Σόμπολο

Με αφορμή τα δελτία ειδήσεων μου προκαλεί εντύπωση και με λυπεί το γεγονός, που για τους ΄΄παράνομους πραματευτές΄΄ χρησιμοποιείται από όλους τους παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων, ο όρος ΄΄μικροπωλητές΄΄ ή και ΄΄πλανόδιοι μικροπωλητές΄΄ όροι οι οποίοι ανήκουν δικαιωματικά μόνο σε εμάς που ασκούμε νόμιμα το επάγγελμα.
Όπως για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιείται ο όρος ΄΄παράνομος δημοσιογράφος΄΄, ΄΄παράνομος δικηγόρος΄΄ κ.τ.λ. σε κανένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα, έτσι και εμάς μας ενοχλεί ο όρος ΄΄του μικροπωλητή΄΄ να χρησιμοποιείται εκτενώς από τους δημοσιογράφους, για κάποιους που δεν ασκούν κανένα επάγγελμα και αλωνίζουν όλη τη χώρα πουλώντας χωρίς παραστατικά εμπορεύματα, στήνοντας πρόχειρα σεντόνια, σε κεντρικούς δρόμους ή πεζόδρομους.
Η ελληνική μας γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε ουσιαστικά και επίθετα, που μπορεί να ωθήσει στην εξεύρεση όρου για αυτούς που παράνομα εμπορεύονται σε χώρους που δικαιωματικά ανήκουν σε εμάς.
Είναι δύσκολο να εξηγήσω στην κόρη μου, που είναι 12 ετών, ό,τι άλλο αυτοί και άλλο εμείς, μιας και εκείνη παρακουλουθώντας t.v., πιστεύει πως και εκείνοι είναι μικροπωλητές απλά τους βάζουμε καμιά φορά τον τίτλο του ΄΄παράνομου΄΄.
Και επειδή μαζί με εμένα και το παιδί μου, όλοι οι συνάδελφοί μου, επιθυμούν τον διαχωρισμό και την μη χρήση αυτού του όρου για εκείνους, παρακαλώ, όπως εισακουστεί η δίκαιη παρατήρησή μου, με την σημείωση πως θα προσφύγουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης κατά όλων εκείνων που στήνονται στις τηλεοπτικές καρέκλες και παρά τους παχυλούς τους μισθούς, δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και την χρήση τους.
Με σεβασμό
ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραφείο Γραμματείας Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris