Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ατασθαλίες στο ΔΗΜΟ ΡΕΝΤΗ

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου <<Άγ. Ιωάννης Ο Πρόδρομος>>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΠΑΖΑΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
"ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ"(ΜΕΛΟΣ Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9 (6Η ΠΟΛ) ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗΣτ.κ 18233
ΤΗΛ/FAX 2104811686- 6934827660.
www.mikropolites.gr e-mail:essme@ath.forthnet.gr
Κατόπιν αιτήσεως μας στον δήμο Αγ.Ι. Ρέντη με ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ για χορήγηση των αποφάσεων της Δημαρχιακής επιτροπής (ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΆΡΘΡΟ 79 Ν.3463/06) και του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την διοργάνωση (από ιδιώτη – ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ που λυμαίνεται των κλάδο μας) της Πασχαλινής αγοράς επί της οδού Καναπιτσερή έναντι ΄allou fan park΄η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη δεν μας στις έχει χορηγήσει έως τώρα ( Όπως και υποχρεούται άρθρο 97 Ν. 3463/06) και μας δημιουργούνται τα εξής ερωτηματικά. κ. Δήμαρχε:
1. Εφόσον έχουμε ειδικό έννομο συμφέρον γιατί δεν μας χορηγούνται οι αποφάσεις ΑΜΕΣΑ και πριν την έναρξη της αγοράς, όπως και υποχρεούστε σύμφωνα με το άρθρο 97 του Ν.3463/06;
2. Γιατί επιλέξατε να τοποθετηθούν περίπτερα ημέρα Κυριακή!! από ΄ΙΔΙΩΤΗ – ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ΄;
3. Γιατί παραβλέπετε το επίσημο έγγραφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ όπου ρητά αναφέρει πως δεν επιτρέπεται οι δήμοι να αναθέτουν την διοργάνωση κάθε φύσεως υπαίθριας αγοράς σε ιδιώτες;
4. Γιατί στο ΤΟΠΙΚΟ σωματείο και στα Μέλη του, ζητήσατε αύξηση κατά 35% που αποτέλεσμα είχε να αποχωρίσει μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στο υπέρογκο τέλος;
5. Γιατί στην περσινή Πασχαλινή αγορά που συμμετείχαν τα Μέλη μας, το τέλος του δήμου ανά 4x2 τμ ανερχόταν σε 220€ και τώρα στον ΄ΙΔΙΩΤΗ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ΄ ανέρχεται 120€;
6. Γιατί δεν υπάρχει κανονιστική απόφαση όπως προβλέπεται από το άρθρο 79 του Ν.3463/06 που σας υποχρεώνει να δημοσιευτεί η διοργάνωση της ΑΓΟΡΑΣ στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ για να λάβουν γνώση αυτής, οι Μικροπωλητές και ο λαός του Ρέντη;
7. Γιατί δεν καλέσατε το τοπικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΄ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ΄΄ να γνωμοδοτήσει για την συγκεκριμένη αγορά όπως υποχρεούστε (και έγιναν όλα εν κρυπτω) από το άρθρο 2 του Ν.3377/05;
Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά κ. Δήμαρχε;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ
1. Δευτέρα 06/04/2009 στην Εισαγγελία Πειραιά όπου και θα ζητήσουμε παραγγελία για να μας χορηγηθούν οι αποφάσεις
2. Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργάνωσης της Αγοράς
3. Προσφυγή στην Περιφέρεια σύμφωνα με το άρθρο 150 του Ν. 3463/06.
ΚΑΛΟΥΜΕ
1. Τον Υφυπουργό Εμπορίου να πάρει ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ επί του Θέματος
2. Τον. Γ.Γ Περιφέρειας Αττικής να εξετάσει την προσφυγή μας ΑΜΕΣΑ διότι υπάρχει ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ και συγκεκριμένα του άρθρου 79 Ν. 3463/06 και του άρθρου 2 Ν.3377/05.
Αποφασίζουμε
1. Διαδήλωση κατά του δημάρχου Ρέντη την Πέμπτη 9/4/09 και ώρα 09:00πμ2. Την Τοποθέτηση ηχητικών για τον σκοπό της διαδήλωσης μας στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου για ενημέρωση του Ρεντιώτικου ΛΑΟΥ.3. Το μοίρασμα σε 200.000 αντίτυπα του παρών δελτίου τύπου προς το καταναλωτικό κοινό το οποίο για άλλη μια φορά θα σταθεί σύμμαχός μας, στα δίκαια αιτήματά μας για επιβίωση, ενάντια σε αυτούς που ΄΄από τις ακριβές τους καρέκλες΄΄ αποφασίζουν για την τύχη των παιδιών μας.Προσκαλούμε τα ΜΜΕΣτην Διαδήλωση κατά του δημάρχου Ρέντη την Πέμπτη 9/4/09 και ώρα 09:00πμ έξω από το δημαρχείο Ρέντη, με την υποστήριξη του:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.