" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον «Νιάημερο»

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον «Νιάημερο» – Η νέα δημοτική αρχή θα προτείνει διαπαραταξιακή επιτροπή για να συζητηθεί αλλαγή χώρου και χρόνου της εμποροπανήγυρης!


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» 
Ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες προετοιμασίας για τον φημισμένο «Νιάημερο», την μεγάλη, γνωστή εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, που προσελκύει αρκετό κόσμο από την ευρύτερη περιοχή.
 Το πανηγύρι θα γίνει και εφέτος στον γνωστό χώρο και θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου, αλλά ξεκινάει από το προσεχές Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.
 Μάλιστα ήδη από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε το στήσιμο των πάγκων από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το σχετικό έργο.  Μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης και υπεύθυνος για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης Κώστας Κυριακίδης, αναφέρθηκε στο πόσοι θα είναι εφέτος οι εκθέτες και τι μέριμνα δίνει η νέα δημοτική αρχή για την ασφάλεια της εμποροπανήγυρης.
Αναλυτικότερα, εφέτος δήλωσαν συμμετοχή 135 εκθέτες για το εμπορικό κομμάτι, που σημαίνει πληρότητα γύρω στο 75-80%, ένα ποσοστό σχεδόν ίδιο με πέρυσι. Επίσης, να σημειωθεί πως έχουν δηλώσει ενδιαφέρον πέντε (5) ψησταριές για τον χώρο επάνω από την εμποροπανήγυρη, αριθμός μικρός, για αυτό και δόθηκε παράτασης μιας ημέρα για νέους ενδιαφερόμενους στο κομμάτι της εστίασης.
Ωστόσο και εφέτος συμπίπτουν και άλλα πανηγύρια, όπως αυτό του Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Εφέτος δόθηκε μεγάλο ενδιαφέρον στο κομμάτι της ασφάλειας της εμποροπανήγυρης,  επεσήμανε ο κ. Κυριακίδης, ως αποτέλεσμα, να μειωθούν κάποιες θέσεις προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να κινείται άνετα μέσα στο χώρο του πανηγυριού.
Επίσης, θα υπάρχουν πέντε (5) μεγάλοι τροχήλατοι πυροσβεστήρες που θα είναι σε διάφορες μεριές στο πανηγύρι, καθώς επίσης και τρεις (3) προσβάσεις ασθενοφόρου, για να μπορεί να πλησιάσει το ασθενοφόρο αν χρειαστεί.
 «Κάναμε ό,τι μπορέσαμε στις 20 ημέρες που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Το σημαντικό, όμως, είναι ότι μετά το τέλος του Νιάημερου και τον απολογισμό του θα γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί για τον επόμενο Νιάημερο, δηλαδή, όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης «για την αλλαγή του χώρου, του χρόνου, την αλλαγή χρεώσεων, τις ζώνες μέχρι και ό,τι μπορεί να προτείνει για να γίνει καλύτερο το πανηγύρι». Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη, αφού θα μελετηθούν τα πάντα εκ νέου, σε νέα βάση, για να γίνει το πανηγύρι καλύτερο, κατέληξε ο κ. Κυριακίδης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris