" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΠΑΖΑΡΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΠΑΖΑΡΙ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2019

Συμμετοχή στην ετήσια εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου

Για τη συμμετοχή στην ετήσια εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Αυλωνάρι από 7 Οκτωβρίου 2019 έως και 14 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 27/09/2019 και ώρες 09:00 με 14:00,  στα γραφεία της Δ.Ε. Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. To έντυπο της αίτησης, καθώς και η εν λόγω πρόσκληση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  (www.kimis-aliveriou.gr) στην ενότητα Νέα & Ανακοινώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιοι υπάλληλοι Μπαϊρακτάρη Μαρία και Σαμαράς Βασίλειος, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2223350239, 2223350223 και 2223032340.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη έχουν οι παρακάτω, εφόσον όμως λαμβάνουν έγκριση συμμετοχής με τη διαδικασία του άρθρου 38 του Ν. 4497/17:

1) πωλητές που έχουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, σε ποσοστό 70% των διατιθέμενων θέσεων, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαιθρίου εμπορίου ετήσιας διάρκειας που εκδίδεται από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερομένων πωλητών. Προϋπόθεση έκδοσης της παραπάνω βεβαίωσης είναι η υποβολή αίτησης με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS,

β. βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή,

γ. πιστοποιητικό υγείας, όπου απαιτείται,

δ. φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κατά περίπτωση,

ε. άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.

Ο Δήμος που εκδίδει την ανωτέρω βεβαίωση είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος.

2) πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχοι λαϊκών αγορών και κάτοχοι παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα, σε ποσοστό 20% των διατιθέμενων θέσεων.
3) αδειούχοι πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στις αγορές του άρθρου 38 του Ν.4497/17 σε ποσοστό 10% των διατιθέμενων θέσεων.

Σε περίπτωση μη ενδιαφέροντος από αδειούχους των κατηγοριών (2) και (3) ο αριθμός των θέσεων των κατηγοριών αυτών προστίθεται στον αριθμό της (1) κατηγορίας.

4) Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους στις υπαίθριες αγορές του άρθρου 38 του Ν. 4497/17 και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης (1).

5) Αδειούχοι του άρθρου 45 του Ν. 4497/17 (φυσικά πρόσωπα και Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας) για διάθεση έργων τέχνης, καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων, ειδών λαϊκής τέχνης, οι οποίοι τοποθετούνται σε θέσεις καθορισμένες σε υπερβάλλοντα αριθμό.
6) Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση.

Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν κενές θέσεις ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διατηρεί το δικαίωμα, να εγκρίνει την συμμετοχή πωλητών έστω και αν υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά αντίστοιχα, προκειμένου η Εμποροπανήγυρη να έχει πληρότητα και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη, εάν δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους και στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται η τυχόν καταβληθείσα προκαταβολή.

Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση κατά χρήση, των περιπτέρων στην Εμποροπανήγυρη, από τους δικαιούχους σε οποιονδήποτε τρίτο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση  στην οποία εκτός των άλλων θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη καθώς και η χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.
2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου και για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου και άδεια διαμονής σε ισχύ η οποία να του επιτρέπει την άσκηση  ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
3. Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής.
4. Βεβαίωση της οικείας (Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Δ.Ο.Υ περί υποβολής δήλωσης –  έναρξης άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/1960(47 Α’) και 1642/1986(125 Α΄).
5. Φωτοαντίγραφο της άδειας υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή τη βεβαίωση     της παραγράφου 3 του άρθρου 38, κατά περίπτωση.
6.Βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Επιμελητήριο (για τους εμπόρους που διαθέτουν επαγγελματική στέγη π.χ. κατάστημα, βιοτεχνία, πρατήριο, εργοστάσιο κ.λ.π.).
7.Φωτοτυπία βιβλιάριου υγείας ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την Υπηρεσία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris