" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα

Στην… πεπατημένη των τελευταίων ετών θα διεξαχθεί και φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα, η οποία θα λάβει χώρα το διάστημα 20 έως 26 Οκτωβρίου στην περιφερειακή οδό Καρδίτσας- Τρικάλων, απέναντι από τις  καπναποθήκες.

Για τη διεξαγωγή της, προβλέπεται η παραχώρηση περίπου 470 θέσεων – πάγκων και η λειτουργία λούνα παρκ. Από το ενοίκιο όλων αυτών ο Δήμος Καρδίτσας προσδοκά να αποκομίσει έσοδα της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου.
Η δημοπρασία θα γίνει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασιών.

Τα τέλη ανά θέση παραμένουν στα περυσινά επίπεδα, ενώ φέτος προβλέπεται μια έκπτωση της τάξης του 15-20% για τους Καρδιτσιώτες ενδιαφερόμενους. Χαμηλότερα διαμορφώνεται το κόστος και για τους τρίτεκνους.

Πάγια ωστόσο είναι η αντίθεση του εμπορικού κόσμου στη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.
Μπορεί η διοργάνωσή της να αποτελεί παράδοση για την περιοχή, ωστόσο κάθε χρόνο πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της.
Οι έμποροι της Καρδίτσας θεωρούν την εμποροπανήγυρη πηγή επιπλέον απώλειας εσόδων που έρχονται να προστεθούν στην ήδη αρνητική πορεία που καταγράφουν τα εμπορικά καταστήματα, ενώ το Επιμελητήριο Καρδίτσας σχεδιάζει και φέτος τη λειτουργία
του εκπτωτικού χωριού στο χώρο των καπναποθηκών, τις ημέρες διεξαγωγής της ετήσιας εμποροπανηγύρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris