" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ

Όλα είναι έτοιμα και οι εκθέτες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες έτσι ώστε να υποδεχτούν για ακόμα μια χρονιά τους Θεσσαλούς στην εμποροπανήγυρη της Λάρισας.
Έναν θεσμό με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από το 1858. Στόχος του Δήμου Λαρισαίων είναι το Παζάρι της πόλης να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την περιφέρεια.
Οι επαγγελματίες βρίσκονται ήδη στους χώρους που έχουν μισθώσει και ξεκίνησαν τις εργασίες για την τοποθέτηση των προϊόντων. Για ακόμα μια χρονιά άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εμπορίου θα βρεθούν σχεδόν από όλα τα σημεία στην πόλη. Τα μισθώματα των εκθετών παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και κυμαίνονται από 400 ευρώ – 800 ευρώ αναλόγως τον χώρο που καταλαμβάνουν και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Συμμετέχουν συνολικά 270 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Λάρισας εδώ και χρόνια και άλλοι πενήντα περίπου για πρώτη φορά. «Θα έχουμε κάλυψη 100% των θέσεων», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής για να προσθέσει ότι «η εμποροπανήγυρη θα καλύπτει την ίδια έκταση που κάλυπτε και πέρυσι, θα είναι πλήρως οριοθετημένο ένθεν κακείθεν της Σκεπαστής Αγοράς».
Ο Δήμος αποβλέποντας στην προβολή τοπικών προϊόντων της περιοχής διέθεσε συγκεκριμένο χώρο σε συλλόγους και φορείς της πόλης οι οποίοι σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν και να προβάλουν τα προϊόντα τους και τις δράσεις τους.
Εκτός, όμως από τους εκθέτες θα υπάρχει όπως κάθε χρονιά ο χώρος των χαλβαδοπωλείων, του λούνα παρκ και των ταβερνών. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ενώ η έναρξη λειτουργίας του παζαριού θα ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, με συνολική διάρκεια επτά ημερών.
Φέτος ο Δήμος Λαρισαίων κατασκεύασε και τη σελίδα του παζαριού όπου μέσω αυτής www.pazarilarissa.gr οι ενδιαφερόμενοι όλο αυτό το διάστημα μπορούσαν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από την προετοιμασία αλλά και οι επισκέπτες απέκτησαν μια βάση πληροφόρησης.
Το site περιλαμβάνει εκτός από την ιστορία του παζαριού που ξεπερνά πλέον τον αιώνα, όλες τις πληροφορίες για την ενημέρωση των επισκεπτών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερωθεί για τα μνημεία της πόλης, τους επισκέψιμους χώρους και τα μουσεία της αλλά να γνωρίσει και τις παράλληλες δράσεις καθώς πρόγραμμα πλούσιων εκδηλώσεων θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.
Ζωή Παρμάκη
- See more at: http://www.eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris