" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Άργος Ορεστικού:η καλύτερη εμποροπανήγυρη στην Ελλάδα

Γεμάτες χαρά και αισιοδοξία για την εξέλιξη της εμποροπανήγυρης, μετά τη Λήξη του Αγιασμού, ήταν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, κ. Κεπαπτσόγλου και του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Αδαμόπουλου.
Εύχομαι σε όλους υγεία, καλές δουλειές και στο λαό μας να χαρεί τις ημέρες αυτές.»
Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ μετά το τέλος του Αγιασμού δήλωσε εμφανώς χαρούμενος:

«Είναι παράδοση η Πανήγυρις του Άργους Ορεστικού και χαιρόμαστε όταν έρχεται ο Σεπτέμβριος γιατί χαίρεται -πραγματικά- ο κόσμος μας.

Φέτος για πρώτη φορά τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, όπως ήθελε από πέρσι ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Κεπαπτσόγλου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ.

Εύχομαι σε όλους υγεία, καλές δουλειές και στο λαό μας να χαρεί τις ημέρες αυτές.»Θα υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές από πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος και της Αλβανίας για το Πανηγύρι.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, κ. Κεπαπτσόγλου:

«Μόλις τελείωσε και τυπικά η έναρξη της φετινής Εμποροπανήγυρης με τον Αγιασμό από τον αγαπητό Σεβασμιότατο κ.κ. Σεραφείμ. Τυπικά η πανήγυρις έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη. Μας εξέπληξε το πλήθος του κόσμου, ήταν πρωτοφανές αυτό που έγινε την Τετάρτη.

Εύχομαι έτσι να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες μέρες, έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι εκθέτες, αλλά πάνω απ’ όλα οι συνδημότες μας και οι συμπολίτες μας.

Θα υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές από πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος και της Αλβανίας για το Πανηγύρι.

Για μας είναι μια ηθική ικανοποίηση, μια ηθική καταξίωση ότι τελικά όλη αυτή η δουλειά των τελευταίων 6 χρόνων, έχει πιάσει τόπο, αποδίδει καρπούς, καθιστώντας την εμποροπανήγυρη του Άργους, αντικειμενικά, την πρώτη εμποροπανήγυρη στην Ελλάδα, σε μια εποχή δύσκολη, σε μια εποχή κρίσης, που οι υπόλοιπες εμποροπανηγύρεις έχουν μία σταθερή φθίνουσα πορεία.

Επενδύσαμε σε αυτό τον θεσμό. Είναι έθιμο, ένα γεγονός με τουλάχιστον 400 χρόνια ιστορία.

Καλά πανηγύρια σε όλους! Καλές αγορές! Καλή Διασκέδαση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris