" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Εμποροπανήγυρη Καρδίτσας 2016

Από τις 20 έως τις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη, στον χώρο δίπλα στην Καρδιτσομάγουλα.

Αλλαγές στην ουσία δεν θα υπάρξουν καθώς θα ισχύσει το ίδιο τοπογραφικό με πέρυσι και οι ίδιες τιμές για τους εκθέτες. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για κάποιες τυπικού χαρακτήρα αλλαγές, στα ισχύοντα, ώστε να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να λαμβάνονται οι ίδιες αποφάσεις. Μέσα πάντως από την συζήτηση προέκυψαν κάποια ενδιαφέροντα θέματα.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σημειώσουμε την παρουσία στην αίθουσα του προέδρου του εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλία Ν. Αντωνίου, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε την αντίρρηση του φορέα που εκπροσωπεί στην τέλεση της εμποροπανήγυρης. Μια αντίρρηση που εδώ και χρόνια αποτελεί πάγια θέση.

Από κει και πέρα και με δεδομένο ότι η εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί ζήτησε από τον Δήμο να μην υπάρχει ηλεκτροδότηση πέραν των ημερών που προβλέπεται να λειτουργεί, καθώς έχει παρατηρηθεί το «παζάρι» να ξεκινάει νωρίτερα και να τελειώνει αργότερα, επιφέροντας επιπλέον ζημιά στον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας.

Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη αστυνόμευσης και για φαινόμενα κλοπών και για το παρεμπόριο που είναι σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιες καταστάσεις.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν η χωροθέτηση με τον κ. Χατζή και τον κ. Παπαδημητρίουνα ψηφίζουν αρνητικά για το χώρο δίπλα στην Καρδιτσομάγουλα, καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα όπως κυκλοφοριακό καθαριότητας, κλοπών κλπ. Θέμα χωροθέτησης έθεσαν και ο κ.Μιχαλάκης με την κ. Τσιρέπα που ψήφισαν μεν θετικά αλλά με την προϋπόθεση να ξεκινήσει μια συζήτηση επί του θέματος αμέσως μετά την εμποροπανήγυρη, που θα λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν.

Επίσης μέσω του κ. Χατζή γνωστοποιήθηκε πως ο Δήμος δεν έχει δώσει ακόμα όσα υποσχέθηκε στην Καρδιτσομάγουλα το ποσοστό που δικαιούται κάτι που η Δημοτική Αρχή επέμενε πως είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό και πως η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους άσχετους με την θέλησή της.

Υπέρ της χωροθέτησης ψήφισε και η παράταξη του κ. Παπαλού, με την υποσημείωση ότι θα πρέπει η Καρδιτσομάγουλα να λάβει αυτά που δικαιούται.

Τέλος αποφασίστηκε η επιτροπή που παρακολουθεί την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης να αυξηθεί κατά δύο μέλη και να γίνει πενταμελής, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Οι τρεις δημοτικοί Σύμβουλοι που την απάρτιζαν πέρυσι παραμένουν και προστίθενται ο κ. Χατζής και η κ. Αμπαντζή. Η απόφαση για την επιτροπή πάρθηκε και αυτή κατά πλειοψηφία καθώς ο κ. Κρανιάς ψήφισε λευκό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris