" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Καμπανάκι κινδύνου από τον Δήμο Τρίπολης για το πανηγύρι της Τεγέας

Η Εμποροπανήγυρη Τεγέας επανέρχεται στο προσκήνιο με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βόσνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 10 Μαΐου.

Η Πελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από 14 έως και 21 Αυγούστου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας Ν. Αρκαδίας.
Με τον νέο νόμο προβλέπεται πλέον ότι η άδεια για τους πάγκους θα χορηγείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφαίνεται και για τη διάρκεια ισχύος της.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 26 παράγραφος 1 του ίδιου νόμου, πλέον για τη συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών, σε παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις και ζωοπανηγύρεις που τελούνται μία φορά το χρόνο, σε πασχαλινές και σε χριστουγεννιάτικες αγορές, απαιτείται άδεια.
Ο κ. Βόσνος θέλησε να ενημερώσει το Σώμα για την εμποροπανήγυρη που γίνεται στην περιοχή της Τεγέας αναφέροντας ότι από το ξεκίνημα της χρόνια υπάρχουν απορίες. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Δήμου και Τεγεατικού Συνδέσμου. Όπως ανέφερε, στα τέλη Φεβρουαρίου ο Τεγεατικός Σύνδεσμος είχε εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, άρα υπήρξε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο δεν μπορούσαν να υπάρξουν συζητήσεις.
Από τον Απρίλιο έχει ετοιμαστεί μια επιστολή προς τους φορείς οι οποίοι θέλουν να παραχωρήσουν τους χώρους στον Δήμο, προκειμένου να αναπτυχθεί ο Δήμος.
Ο Τεγεατικός αιτήθηκε να υπάρχει κάποια συνεννόηση μαζί τους για τις διαδικασίες αυτές.
Ο κ. Βόσνος μεταξύ άλλων μίλησε για την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί και πρέπει να τηρηθεί αυστηρότητα για τις εμποροπανηγύρεις.
Μετά το Πάσχα έγινε μια συνάντηση μεταξύ του Τεγεατικού και του Δήμου Τρίπολης όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την υλοποίηση της εμποροπανήγυρης. Υπήρχε μία συζήτηση η οποία όμως δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα με την δημοτική αρχή να αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα και πολλά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν.
Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις του Τεγεατικού πάνω στις προτάσεις που κάναμε , αλλά οι χρόνοι πιέζουν και οι χώροι πρέπει αν καθοριστούν, είπε ο κ. Βόσνος  και μέχρι τέλος Μαΐου όλα τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τους χώρους του πανηγυριού πρέπει να διευθετηθούν.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος τοποθετήθηκε επίσης επί του θέματος αναφέροντας ότι ο Τεγεατικός εσκεμμένα καθυστερεί, αφήνοντας αιχμές γιατί το πάνω χέρι το έχουν οι Δήμοι για τις εμποροπανηγύρεις, ενώ κάλεσε παράλληλα τον Τεγεατικό Σύνδεσμο να διευθετήσει όλες τις διαδικασίες.
«Δεν μπορούμε να ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή, όπως τα τελευταία χρόνια»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris