" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΡΟΔΟΣ: χωροθέτηση 23 θέσεων μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι

Τάξη επιδιώκει να βάλει στους κοινόχρηστους χώρους η Δημοτική Αρχή τη φετινή σεζόν, αρχής γενομένης από τους μικροπωλητές για τους οποίους είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα του παρελθόντος.

Έτσι, καταρχήν, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη χωροθέτηση 23 θέσεων μικροπωλητών πίσω από την πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι, στην παλιά Λαχαναγορά, οι αρμόδιοι διαμηνύουν ότι φέτος δεν θα δραστηριοποιηθεί κανένας χωρίς άδεια και σε χώρο που δεν είναι νόμιμα χωροθετημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Πόκκιας, ζήτησε από τους μικροπωλητές αυτούς, από τους οποίους είναι 12 με 14 εκείνοι που δραστηριοποιούνταν παλιά απέναντι από το Νεώριο, να του φέρουν σχεδιάγραμμα με αριθμημένα τα πόστα τους ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές διαγραμμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή οι ίδιοι δεν συμφωνήσουν, θα κάνει κλήρωση.

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δοθούν οι άδειες οι οποίες θα είναι ονομαστικές.

Σε βελτίωση της εικόνας όσον αφορά και τις καντίνες προσβλέπει η Δημοτική Αρχή η οποία περιμένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαγωνισμοί για τις παραλίες αφού έχουν γίνει για αυτές που ανήκουν στην ΕΤΑΔ αλλά όχι για εκείνες της ΚΕΔ.

Πέρυσι δραστηριοποιούνταν σαράντα καντίνες στο παραλιακό μέτωπο όλου του νησιού οι οποίες όμως ήταν παράτυπες και έτσι το Υγειονομείο ζήτησε να κλείσουν. Γι’ αυτό φέτος ήδη προσήλθαν είκοσι ενδιαφερόμενοι οι οποίο κατέθεσαν τα χαρτιά τους και είναι πλέον νόμιμα αδειοδοτημένοι για να λειτουργήσουν καντίνες-αν και θα πρέπει να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Πάντως, όλο αυτό το διάστημα το συνεργείο της Διεύθυνσης Εμπορίου του Δήμου, το οποίο αποτελείται από έξι πρώην δημοτικούς αστυνόμους, δεν σταμάτησε να διενεργεί ελέγχους για παράνομους μικροπωλητές και από τη Δημοτική Αρχή θεωρούν ότι έχει μειωθεί το φαινόμενο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τέλος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον κ. Πόκκια και τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή της για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων μικροπωλητών, ώστε να μην γίνει αυτό που έγινε πέρυσι στις παραλίες.

Επίσης, δεν αποκλείεται να γίνει και επίσκεψη στην Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή : Τάξη στους κοινόχρηστους χώρους και στους μικροπωλητές από το Δήμο Ρόδου | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/337417/taxh-stoys-koinoxrhstoys-xwroys-kai-stoys-mikropwlhtes-apo-to-dhmo-rodoy#ixzz48ugWsfUk
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris