" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πάμε Γιάννενα.

Ναι», στη διοργάνωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης, που οργανώνεται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς, είπε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης το βράδυ της Δευτέρας.
Το Σώμα με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης του Μιχάλη Πλιάκου και της μείζονος αντιπολίτευσης του Βασίλη Γαρδίκου τάχθηκαν υπέρ της εισήγησης του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Βότσικα που πρότεινε τη διοργάνωση παραδοσιακής εμποροπανήγυρης. Την εισήγηση καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή» Μανώλης Ματσάγκας εκφράζοντας την αντίθεσή του «στη διοργάνωση, αυτής της μορφής εμποροπανήγυρης» και πρότεινε «τη δημιουργία στο συγκεκριμένο χώρο μιας μόνιμης σύγχρονης αγοράς ντόπιων αγροτικών προϊόντων». Οι σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» του Χρυσόστομου Βούζα είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από τη συνεδρίαση μετά από προτροπή του επικεφαλής τους, καθώς δεν είχε γίνει αποδεκτή από το Σώμα η πρότασή του να διεξαχθεί, σε ειδική συνεδρίαση, συζήτηση με αντικείμενο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ενόψει και του κρίσιμου για τη χώρα δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Την θέση και την άποψη της Δημοτικής Αρχής για την αναβίωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης αποτύπωσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της οικονομικής αυτονομίας που επιδιώκουμε για το Δήμο μας, με πρωτοβουλίες που ενισχύουν τα έσοδα του Ταμείου και λαμβάνοντας υπόψη τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προτείνω να εγκρίνουμε τη διενέργεια εμποροπανήγυρης και να προβούμε στη λήψη απόφασης για την έκδοση κανονιστικής πράξης διενέργειας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης στη θέση «Πράσινη Γωνιά» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς διάρκειας επτά ημερών».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών Δημήτρης Λάμπρου ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της κανονιστικής απόφασης που καθορίζει την οργάνωση και τις προϋποθέσεις λειτουργίας καθώς και τους όρους για τη διάθεση και κατακύρωση των χώρων της εμποροπανήγυρης.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κανονιστικής υπεύθυνος για τη διοργάνωση θα είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που θα δώσει την πιο συμφέρουσα προσφορά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Ζίτσας. Ο Δήμος θα εισπράττει τέλος χρήσης από τα περίπτερα που καθορίζεται στην κανονιστική ανάλογα με τη θέση και τη χρήση. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία του, μαζί με τη λειτουργία Λούνα – Πάρκ θα ξεπεράσουν τις 220.000 ευρώ.
«Λέμε ναι στο παζάρι», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος χαρακτηρίζοντας την κανονιστική «καλύτερη» από εκείνη με την οποία είχε διεξαχθεί η εμποροπανήγυρη του 2013, καταθέτοντας ωστόσο συγκεκριμένες παρατηρήσεις σε τεχνικά κυρίως ζητήματα.
Συζήτηση για τις παιδικές χαρές

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris