" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΡΟΔΟΣ: Δεν φεύγουν από το Νεώριο οι μικροπωλητές.


Στα διοικητικά δικαστήρια προσέφυγαν χθες, για άλλη μία φορά, οι μικροπωλητές ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, δηλαδή απέναντι από το Νεώριο.

Πιο συγκεκριμένα, 14 μικροπωλητές δια της συνηγόρου τους κ. Κατερίνας Βολονάκη κατέθεσαν χθες προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και παράλληλα και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που έχει εκδοθεί από το δήμο της Ρόδου για την απομάκρυνση των πάγκων από την περιοχή.

Οι μικροπωλητές ζητούν με την τελευταία αίτηση τους να εκδοθεί προσωρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να συνεχίζουν να έχουν τους πάγκους τους στον υπάρχοντα χώρο έως την εκδίκαση από το αρμόδιο δικαστήριο της προσφυγής που έχουν καταθέσει και την έκδοση απόφασης επ’ αυτής.

Όπως αναφέρεται στις δύο αιτήσεις, η διοίκηση έχει παραβιάσει το νόμο, καθώς ως γνωστόν, ήδη έχει εκδοθεί απόφαση από το ίδιο δικαστήριο το 2010 (αριθμός απόφασης 145) και αφορούσε πράξη που είχε εκδοθεί από την δημοτική αστυνομία. Οι μικροπωλητές τονίζουν πως η διοίκηση παραβιάζει το νόμο, μη λαμβάνοντας υπόψη του την εκδοθείσα απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και το γεγονός πως η πύλη Ντ’ Αμπουάζ στην οποία αποφασίστηκε να μεταφερθούν είναι πύλη αρχαιολογικού χώρου και απαγορεύεται να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή αυτή.

Τέλος τονίζεται πως στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μία τέτοια απόφαση εφόσον εκτελεστεί θα καταστρέψει οικονομικά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι άτομα ΑΜΕΑ και τα όποια έσοδα έχουν από την εργασία τους είναι το μοναδικό εισόδημα για τους ιδίους και τις οικογένειες τους.
Η αίτηση αναστολής από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris