" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα παζαράκια στην Αθήνα


Χριστουγεννιάτικα παζάρια που στόχο έχουν την ενίσχυση ενηλίκων, παιδιών και ζώων που πλήττονται από την οικονομική κρίση διοργανώνονται όλο τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Μια ομάδα μπλόγκερς με το όνομα "Ξεblogάρισμα", που βοηθούν παιδιά, τα οποία κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας, διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι αυτό το Σαββατοκύριακο σε χώρο της οδού Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση των άπορων κρατούμενων και των παιδιών τους στις γυναικείες φυλακές Θήβας. Στο παζάρι θα διατίθενται τίτλοι βιβλίων, αγουρόλαδα από τη Μάνη, σπιτικές μαρμελάδες και λικέρ, χειροποίητα σαπούνια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και γλυκά. Επίσης, θα συμμετάσχει και το εργαστήριο ζωγραφικής των φυλακών με έργα κρατουμένων, καθώς και η ΜΚΟ "Επάνοδος" με έργα αποφυλακισμένων. Ταυτόχρονα, θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδιά τους, όπως πάνες, είδη παιδικής περιποίησης και είδη προσωπικής υγιεινής.

Δώρα για μικρούς και μεγάλους θα διατίθενται στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου "Ελπίδα", που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με προσκεκλημένη τη Δέσποινα Βανδή και στόχο την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο εμπορικό κέντρο "Avenue". Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν χειροποίητα γλυκίσματα, λιχουδιές, στολίδια και διακοσμητικά, ρούχα, καλλυντικά, παιχνίδια, βιβλία και δώρα.

Ένα δέντρο από... γάλα στήνουν οι "Γιατροί του Κόσμου" την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια (στην Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’) και καλούν τον κόσμο να φέρουν γάλα σε κουτί και σκόνη, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι και ζάχαρη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η δράση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Πέρυσι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 25.000 κουτιά γάλα και τρόφιμα. Μετά το στήσιμο του δέντρου οι εθελοντές των "Γιατρών του Κόσμου" θα παραμείνουν στο χώρο σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία μέχρι το πρωί.

Το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης "Πράξεις Ζωής" θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στόχος των εθελοντών αποτελεί η προμήθεια και διάθεση μιας θερμοκοιτίδας για το μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου".

Παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων διοργανώνει η ομάδα εθελοντών των κατασκηνώσεων "Χαρούμενα Παιδιά- Χαρούμενα Νιάτα" το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο "Ιωάννης Φωκιανός" (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο). Θα διατίθενται διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, μικροέπιπλα, μικρές συσκευές, βιβλία, cd, αξεσουάρ, κοσμήματα και τρόφιμα. Στόχος είναι να ενισχυθεί η κατασκήνωση που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εθελοντικά παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Δράσεις για τα αδέσποτα

Το σωματείο προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων "Stray.Gr" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ αυτό το Σαββατοκύριακο στο χώρο "Thission Lofts" (Πειραιώς 123). Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τα ζώα, καθώς εμφανίζονται αυξημένα περιστατικά εγκαταλείψεων, μειωμένες υιοθεσίες και ελάχιστα προγράμματα περίθαλψης και στείρωσης από την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος του σωματείου είναι η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, μέχρι να βρεθεί μόνιμη στέγη φιλοξενίας τους.

Το ετήσιο μπαζάρ θα πλαισωθεί από εκδηλώσεις και διαδραστικά δρώμενα για παιδιά, εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και επιδείξεις από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Κοινωνικό Ωδείο και τη Σχολή Σκύλων Οδηγών "Lara".

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο "Τεχνόπολις" του δήμου Αθηναίων (αίθουσα "Κωστής Παλαμάς", κτήριο "Δ10").

Τα αδέσποτα ζώα που πλήττονται ευρέως από την οικονομική κρίση επιχειρεί να ενισχύσει και ο σύλλογος "SAPT Hellas" με το παζάρι που οργανώνει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο "Αλέκα", στου Ζωγράφου. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα και η πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης "Τα Χριστούγεννα της Χρυσανέμης", τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του συλλόγου. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Το φιλοζωικό σωματείο "Αδέσποτη ζωή" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι με ρούχα, είδη δώρων και παιχνίδια για τους τετράποδους φίλους των ανθρώπων, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο μπαρ "Bartesera", στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris