" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πόλεμος στο Βόλο

Εικόνα παρακμής στο παζάρι του Βόλου, με μειωμένη προσέλευση κόσμου και με τον πρόεδρο των μικροπωλητών της χώρας Π. Μωυσίδη να παραδέχεται όλες τις καταγγελίες της Δημοτικής Αρχής, για όσα συμβαίνουν. Δίνει όμως μια διαφορετική εκδοχή και δηλώνει πως όσα γεγονότα εξελίσσονται στο παζάρι  ήταν αναμενόμενα καθώς συμφωνήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Βόλου κ. Γιάννη Καουνά, ο οποίος ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε λέξη του. Η κίνηση του Δήμου Βόλου να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας για όσα διαδραματίζονται στο παζάρι, ήταν αιτία «πολέμου». Ο πρόεδρος των μικροπωλητών απευθύνθηκε μέσω της συζύγου του  επίσης στην Εισαγγελία, αλλά δεν έγινε χθες δεκτή, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας επικοινώνησε χθες με τον κ. Καουνά.
Ο ίδιος ο πρόεδρος μιλά για την παρουσία πωλητών από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αλλά και τις εφόδους των ελεγκτικών μηχανισμών. Χθες μέχρι αργά το απόγευμα το παζάρι έμενε στο μεγαλύτερο τμήμα του κλειστό, καθώς οι πωλητές ανέμεναν έφοδο του ΣΔΟΕ, ενώ από τη Δημοτική Αρχή ο Π. Μωυσίδης καταγγέλλεται ως το πρόσωπο που «ελέγχει» τα παζάρια χωρίς να φαίνεται επίσημα πουθενά.
Οι δηλώσεις του προέδρου των μικροπωλητών της χώρας Π. Μωυσίδη είναι αποκαλυπτικές για το συμβαίνει στο παζάρι, ενώ καταγγέλλει το Δήμο Βόλου για αλλαγή στάσης. Καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι του ζητήθηκε να διοργανωθεί το παζάρι με τους δικούς του όρους και συμφώνησε γι’ αυτό με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Καουνά, ο οποίος διαψεύδει κάθε λέξη του Π. Μωυσίδη.
«Εμείς δεν τον γνωρίζουμε τον κύριο, δεν είναι καν συμβαλλόμενος με το Δήμο, δεν έχει νοικιάσει παράγκα στο όνομά του. Ήρθε όμως στο Δημαρχείο να ενημερωθεί για τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε να συμμετέχει στο παζάρι και είπε πως όταν μιλάνε τα λεφτά, δεν μιλάνε τα χαρτιά», δήλωσε ο κ. Καουνάς.
Ο πρόεδρος των μικροπωλητών της χώρας κ. Πέτρος Μωυσίδης, με δηλώσεις του στη «Θ» παραδέχεται ότι επιστράτευσε 10 άτομα που διέθεταν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να νοικιάσουν από το Δήμο Βόλου 95 παράγκες στο παζάρι του Βόλου, έναντι 200 ευρώ και στη συνέχεια τις επενοικίασαν σε Έλληνες αλλά κυρίως σε Αφρικανούς, που διέθεταν μόνο ταμειακές μηχανές, έναντι 350 ευρώ.
Ο ίδιος δηλώνει ότι κλήθηκε από αντιδήμαρχο του Βόλου και συγκεκριμένα από τον κ. Γιάννη Καουνά να οργανώσει το παζάρι, καθώς οι όροι συμμετοχής επαγγελματιών που είχε θέσει ο Δήμος δεν επέτρεπαν εκδήλωση ενδιαφέροντος από μικροπωλητές.
«Ζητούσανε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και αυτό δεν επέτρεπε σε κανένα να συμμετέχει. Το παζάρι άρχιζε Κυριακή και πέντε μέρες πριν ανοίξει είχαν νοικιάσει από το Δήμο δύο παράγκες. Τότε με κάλεσε ο αντιδήμαρχος στο τηλέφωνο, μου εξήγησε το πρόβλημα και μου ζήτησε να το οργανώσω», είπε ο κ. Μωυσίδης και όταν ρωτήθηκε από τη «Θ», εάν συμφώνησε με τον αντιδήμαρχο να οργανώσει το παζάρι με τους δικούς του όρους και όχι με τους όρους που έθετε ο Δήμος, απάντησε θετικά.
«Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεν θα γινόταν το παζάρι. Και παρότι συμφωνήσαμε σε όλα, τώρα με έχουν κρεμάσει και φωνάζουν το ΣΔΟΕ. Με βάλανε να οργανώσω τις διαδικασίες και τώρα με έχουν κρεμάσει» δήλωσε, ενώ κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο Μπάμπη Τσαμπάζη που οργάνωσε την πρώτη «έφοδο» της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας στο παζάρι. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο άγνοιας, εκ μέρους του κ. Τσαμπάζη, των συμφωνιών που ο ίδιος είχε κλείσει με άλλο μέλος της Δημοτικής Αρχής, όπως υποστηρίζει, απάντησε: «Η μόνη που έχει άγνοια, πιστεύω, είναι η Νατάσσα Οικονόμου. Τώρα δηλώνουν όλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι και το παζάρι μένει κλειστό μπροστά στον κίνδυνο να πλακώσουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ας έρθει το ΣΔΟΕ, αλλά ας ελέγξει αν υπάρχουν ταμειακές, που έχουν όλοι. Εμείς περιμένουμε ενημέρωση για να ανοίξουμε το παζάρι που το κρατάμε κλειστό. Πρέπει να ανοίξει και ας ελέγξουν για ταμειακές και για πληρωμή των παραγκών. Μόνο επτά παράγκες έχω αφήσει απλήρωτες», τόνισε.
«Νοικιάζουμε 200 ευρώ, επινοικιάζουμε για 350»
«Ακούω τόσες ημέρες για παζάρι και όσα γίνονται σε αυτό. Εγώ είμαι ο άνθρωπος που ψάχνετε. Εμένα καλέσανε να το οργανώσω, ειδάλλως δεν θα άνοιγε γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Κάλεσα κόσμο από Χαλκίδα και το παζάρι του Καρπενησίου», είπε και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι πολλοί δεν είχαν ούτε καν ταμειακές μηχανές, γι΄ αυτό και δεν ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός πωλητών στο κάλεσμα.
«Κάλεσα τους πάντες από όλη την Ελλάδα. Έλληνες, Αφρικανούς, Κινέζους. Κάλεσα 300 άτομα. Όσοι είχαν ταμειακές συμμετέχουν στο παζάρι, γι’ αυτό και υπάρχουν και πολλοί από το Μπαγκλαντές. Συγκεντρωθήκαμε δέκα άτομα που διαθέταμε τα απαραίτητα χαρτιά του Δήμου και νοικιάσαμε περισσότερες παράγκες από όσες προέβλεπε η Κανονιστική. Τις νοικιάσαμε από το Δήμο 200 ευρώ και τις εποινικάζουμε 350 γιατί πρέπει να πληρωθεί η σεκιούριτι, ο κατασκευαστής των παραγκών και ο ηλεκτρολόγος, από την ώρα που εμείς έχουμε την ευθύνη. Για τις 95 παράγκες που νοικιάσαμε δέκα άτομα, πληρώσαμε 19.600 ευρώ και αναλάβαμε να πληρώσουμε και τη διαφήμιση του παζαριού. Όλα αυτά είναι πολλά έξοδα», κατέληξε.
Ο κ. Καουνάς δήλωσε πως ο κ. Μωυσίδης πρέπει να λογοδοτήσει για τα λεγόμενά του στον Εισαγγελέα και πως μόνο τέτοιου είδους αντιδράσεις μπορούσε να αναμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να κινούνται σε διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που ορίζει ο νόμος.
Σημειώνεται ότι χθες το παζάρι λειτούργησε μετά τις 9.30 το βράδυ, όταν είχαν απομακρυνθεί οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris