" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΛΜΥΡΟΥ.

Δεν θα λειτουργήσει τελικά φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στην πόλη και ενισχύει οικονομικά τα καταστήματα και τουριστικά την προβολή της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορονοϊού θεωρείται ότι στην περίπτωση του Αλμυρού ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Ετσι ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή θα εισέρεαν στα ταμεία του δήμου περί τις 130.000 ευρώ για από τα μισθώματα των μικροπωλητών, των εμπόρων και των ανθρώπων της εστίασης, το σημαντικό αυτό έσοδο χάνεται οριστικά και αμετάκλητα.

Καμία πρόταση για συμμετοχή δεν έχει αποσταλεί στους ανθρώπους του παζαριού που στήριζαν παραδοσιακά τον θεσμό επί σειρά ετών και έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Η δημοτική αρχή προτίμησε όπως ήταν φυσικό να μη τους δεσμεύσει οικονομικά με τις προκαταβολές και τα εμπορεύματα και στην πορεία χρειαστεί να τους αφήσει μετέωρους εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων που μοιραία προκαλεί.

Εξάλλου, τα μέτρα που καθιερώθηκαν για την ασφαλή λειτουργία των παζαριών με απόφαση της κυβέρνησης εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και ειδικά ένα, αυτό που αφορά στη διασφάλιση οι επισκέπτες να έχουν μονή διέλευση.

Το προσωπικό του δήμου που ασχολείται κάθε χρόνο με τη διοργάνωση δεν μπόρεσε να βρει κάποια λύση σε αυτό καθώς εκτιμάται ότι είναι αδύνατο. Στη Χαλκίδα, χαρακτηριστικά, που είχε αποφασιστεί να προχωρήσει η εμποροπανήγυρη τελικά οι διαδικασίες έμειναν στον αέρα και οι επαγγελματίες βρέθηκαν εκτεθειμένοι.

Όπως επισημάνθηκε, το μέτρο των αποστάσεων ασφαλείας μπορούσε να τηρηθεί. Οι διοργανωτές μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν η είσοδος να γίνεται από τη μία πλευρά της εμποροπανήγυρης και η έξοδος από την άλλη. Εκείνο που δεν μπορούσε να διασφαλιστεί είναι η μονή διέλευση.

Ετσι η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν προχώρησε σε κανένα διαγωνισμό για την εγκατάσταση, ενώ κανονικά αυτή την περίοδο θα είχαν ολοκληρωθεί όλοι και ο χρόνος θα κυλούσε ασφυκτικά με τις προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 23 Αυγούστου που η εμποροπανήγυρη άνοιγε τις πύλες της μέχρι και το τέλος του μήνα.

Την ακύρωση του παζαριού ενημερώθηκε με λύπη πολύς κόσμος και ειδικότερα η εστίαση της περιοχής που τη θεωρεί ισχυρό πλήγμα και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας. Οι χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονταν αυτό το διάστημα τον Αλμυρό στήριζαν οικονομικά τα καταστήματα και έδιναν ζωή στην πόλη. Η ματαίωση της διοργάνωσης λύπησε και πολλούς λάτρεις της εμποροπανήγυρης που λατρεύουν τα ψυχαγωγικά του παιχνίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris