" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Μια βόλτα στο παζάρι της Λάρισας

Άλλοι ήχοι, εικόνες που έχουν κάτι από χρώμα ανατολής και μυρωδιές παζαριού στη Νεάπολη της Λάρισας. Σάββατο σήμερα και πολλοί Λαρισαίοι από το πρωί έκαναν την υπαίθρια βόλτα τους στο παζάρι, με τους μικροπωλητές να  την πραμάτεια τους στους διερχόμενους περαστικούς, κάτω από τις τέντες.
Βόλτα
Βόλτα
To παζάρι της Λάρισας, είναι μια διοργάνωση που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία της πόλης, άνοιξε και φέτος τις πύλες του και καθημερινά γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας. Πρόκειται για την εξέλιξη της ιστορικής εμποροπανήγυρης και ζωοπανήγυρης και ένα έθιμο που κρατά από την Τουρκοκρατία, το οποίο διατηρήθηκε και συνεχίστηκε από την απελευθερωμένη Λάρισα του 1881 έως σήμερα.
Βόλτα
Στους δεκάδες πάγκους θα βρείτε από τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα, μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, χαλιά, CD , σκεύη μαγειρικής, παιχνίδια, παπούτσια, καλλυντικά, βιβλία,τσάντες , είδη σπιτιού, κεντήματα, παπλώματα και πολλά ακόμη είδη, τα οποία διαφημίζονται με μαρκετίστικους όρους που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο φράσεις όπως «δύο ευρώ, ό,τι πάρεις δύο ευρώ».
Βόλτα
Βόλτα
Στο παζάρι της Λάρισας λειτουργούν επίσης λούνα παρκ και καντίνες, ενώ διοργανώνονται και πλούσιες πολιτιστικές δράσεις. Προσελκύει επισκέπτες από όλη σχεδόν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Βόλτα
Must μετά τα ψώνια σας, μια στάση στα πλανόδια «ψητοπωλεία» δίπλα στους πάγκους για σουβλάκια και λουκάνικα και φυσικά από το παζάρι δεν θα μπορούσε να λείψει ο φημισμένος χαλβάς Φαρσάλων.
Βόλτα



Βόλτα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris