" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Κυπαρισσία:«ζεστό» χρήμα στο ταμείο του Δήμου Τριφυλίας από το πανηγύρι

«Ζεστό» χρήμα ύψους περίπου 86.200 ευρώ μπήκε στο ταμείο του Δήμου Τριφυλίας από τη μεγάλη εμποροπανήγυρη Κυπαρισσίας που λειτούργησε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Οι θέσεις που παραχωρήθηκαν σε εμπόρους και μικροπωλητές και λειτούργησαν στο πανηγύρι ήταν, τελικά, εκατόν δώδεκα (112), ενώ ενδιαφέρον - με αιτήσεις που υπεβλήθησαν - είχαν εκδηλώσει εκατόν δέκα τέσσερις, εκ των οποίων, ωστόσο, δύο δε συμμετείχαν. Στο οικοδομικό τετράγωνο 111 που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα ΠΕ3, επί της οδού Ναυαρίνου απέναντι από την Εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Λούνα – Παρκ για την ψυχαγωγία των επισκεπτών.
Η χωροθεσία πάγκων και τραπεζοκαθισμάτων για χορήγηση εδεσμάτων - ποτών και τροφίμων στους επισκέπτες (σ.σ. ψησταριές) ορίστηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Λειτουργίας της Εμποροπανήγυρις προς την έξοδο που πανηγυριού προς τα Φιλιατρά, στο τετράγωνο με τη «χλωρακιά», κάτω από την πλατεία Απόδημου Ελληνισμού. Εκεί λειτούργησαν εννέα υπαίθριες ψησταριές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πανηγυριού επικράτησε απόλυτη νομιμότητα και ευταξία χάρις στις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών της Επιτροπής! Τονίζεται ότι τα έσοδα από τις θέσεις εμπόρων – μικροπωλητών και ψησταριών ανέρχονται σε 67.100 ευρώ, αυξημένα κατά 3.000 ευρώ περίπου από πέρυσι, ενώ από το Λούνα – Παρκ σε 19.100 ευρώ, αυξημένα κατά 10.000 ευρώ.
Δηλαδή, ο Δήμος Τριφυλίας εισέπραξε συνολικά, όπως αναφέραμε και αρχικά, περίπου 86.200 ευρώ, ποσό κατά 13.000 ευρώ περίπου αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι!

Του Ηλία Γιαννόπουλου
ΘΑΡΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris