" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018.

Ένα από τα σημαντικότερα Οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα της Εύβοιας, το ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου ξεκινά και φέτος υπό την αιγίδα του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ο οποίος είναι έτοιμος να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα.
Παζάρι Αυλωναρίου (φωτογραφία αρχείου)

Το παζάρι του Αυλωναρίου ξεκίνησε  στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας όταν η διακίνηση προϊόντων γινόταν μέσω υπαίθριων αγορών και από το 1870 οπότε και μεταφέρθηκε στο Αυλωνάρι γίνεται  κάθε χρόνο (με εξαίρεση μιας σύντομης διακοπής τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής).

Λειτουργεί και αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και την «επέλαση» της τεχνολογίας ως ένας σύγχρονος εμπορικός και κοινωνικός θεσμός καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης και συναναστροφής της τοπικής κοινωνίας.

Η Δημοτική Αρχή, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του Παζαριού Αυλωναρίου, με καθοριστικές μέχρι τώρα οργανωτικές παρεμβάσεις έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή λειτουργία του και την μεγιστοποίηση των εσόδων, προς όφελος του Δήμου και της τοπικής οικονομίας.

Στο Αυλωνάρι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα προϋπολογισμού 160.000 ευρώ,για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Παζαριού και του Αυλωναρίου γενικότερα.

Έχει ολοκληρωθεί σημαντικό μέρος κατασκευής πεζοδρομίων τα οποία θα συνεχιστούν και μετά την εμποροπανήγυρη.

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την διοργάνωση είναι ο κ. Γεώργιος Μπόκαρης.

Και φέτος οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Κύμης -  Αλιβερίου απευθυνόμενοι στην κυρία Μαρία Μπαϊρακτάρη και τον κύριο Βασίλη Σαμαρά, ενώ για τα δικαιολογητικά πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του  δήμου: kimis-aliveriou-gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris