" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η θέση της δημοτικής παράταξης «Αλλιώς» για την εμποροπανήγυρη στο Μαρμάρι

 Με επιστολή της η δημοτική παράταξη «Αλλιώς» με επικεφαλής τον Ισίδωρο Παπαλυμπέρη εκφράζει τη θέση της για την εμποροπανήγυρη που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρμάρι. Συμμετοχική δημοτική κίνηση Δήμου Καρύστου
Συμμετοχική δημοτική κίνηση Δήμου Καρύστου "Αλλιώς!"
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαϊου 2014, θα εξεταστεί το θέμα της επαναλειτουργίας του παζαριού στο Μαρμάρι.

Θεωρούμε ότι η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται, δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε στους κατοίκους της περιοχής, ούτε στα καταστήματα του τόπου μας, ούτε και στους επισκέπτες μας.
Είναι μία ακόμα απόδειξη της προχειρότητας που επικρατεί.
Προτείνουμε:
1. Την πραγματοποίηση μιας οργανωμένης εκδήλωσης που να γίνεται κάθε χρόνο, με στόχο τη μετατροπή της σε θεσμό με τα εξής χαρακτηριστικά:
Πάγκοι και κατασκευές αναβαθμισμένοι αισθητικά.
Κανόνες υγιεινής και αποκομιδής των απορριμμάτων.
Κύριο χαρακτηριστικό να είναι η προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων.
Να δοθεί προτεραιότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής μας να συμμετέχουν.
Την ταυτόχρονη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων.
2. Την μετάθεση της συγκεκριμένης δραστηριότητας προς το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να οργανωθεί με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και να συμβάλει, κάθε χρόνο, στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Σ` αυτή την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί πρέπει η εκδήλωση να βοηθά τους κατοίκους, τους επισκέπτες, αλλά και τους εμπόρους της περιοχής.
Διοργανώνοντας πρόχειρα παζάρια δεν επιτυγχάνουμε ούτε το στόχο της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού και σίγουρα χάνουμε μια ευκαιρία να προσελκύσουμε επισκέπτες στο Δήμο μας, που πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.
Ταυτόχρονα, επιφέρουμε ένα ακόμα πλήγμα στους εμπόρους του τόπου μας.
θεωρούμε ότι η εμποροπανήγυρη του Μαρμαρίου, αν γίνει οργανωμένα και σωστά, μπορεί να μετατραπεί σε θεσμό και πόλο έλξης για τον τόπο μας και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με τον τρόπο όμως που επιχειρείται να διοργανωθεί, για μια ακόμα φορά, το όφελος θα είναι αμελητέο και πολύ μικρότερο από τη ζημιά που θα προκαλέσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris