" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αρχιφύλακας πωλούσε λουλούδια σε πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ

Συνελήφθη αρχιφύλακας που πωλούσε λουλούδια σε πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης στην Αταλάντη της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση που απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες αλλά και την ίδια του τη σύζυγο. Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος.

Συνελήφθησαν επίσης με την αυτόφωρη διαδικασία, πέντε ιδιώτες για, κατά περίπτωση, φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στους ιδιώτες συλληφθέντες περιλαμβάνεται η 38χρονη σύζυγος του αστυνομικού, μια 36χρονη από τη Σερβία, η 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο 57χρονος σύζυγός της, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς και ένας ακόμα 58χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή της Φθιώτιδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς Αρχιφύλακας είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση οικογενειακού τύπου» και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αποκομίζοντας υψηλά κέρδη. Στη δραστηριότητα αυτή απασχολούσε επίσης παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στην περιοχή της Φθιώτιδας, όπου χθες τα ξημερώματα, κατέλαβε τον 46χρονο αστυνομικό και τη σύζυγό του να έχουν διαθέσει προς πώληση άνθη, σε εκδήλωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοπικό διαμέρισμα Δήμου της Φθιώτιδας. Άνθη είχε επιπλέον διαθέσει και το προηγούμενο βράδυ σε εορταστική εκδήλωση παρακείμενου καταστήματος.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι το ένα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενώ το άλλο με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας του. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι στις εκδηλώσεις αυτές για την πώληση των λουλουδιών, είχαν απασχοληθεί αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις νόμιμες για την εργασία τους διαδικασίες, ενώ η μία από αυτές (36χρονη υπήκοος Σερβίας) βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν 2.095 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ σε συνεργασία με την οικεία Οικονομική Υπηρεσία διενεργείται περαιτέρω έλεγχος σχετικά με την επιβολή των διοικητικών προστίμων, που προβλέπονται για τις φορολογικές κ.ά. συναφείς παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (11.05.2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris