" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Στο εξής, σύμφωνα με την απόφαση, το επίδομα θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης.

Το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται για χρονικό διάστημα τριών έως εννέα μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια, το ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, δεν πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ. Το δε συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που διευρύνει την καταβολή του επιδόματος ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

"Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, καταβάλλοντας -για πρώτη φορά στη χώρα μας- επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοτελώς απασχολούμενους.

Σε μια επαγγελματική κατηγορία που, παρότι είχε πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, παρέμενε έως τότε ακάλυπτη από το σύστημα κοινωνικής προστασίας", δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε:

"Με την απόφαση αυτή, διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων, επεκτείνοντας την καταβολή αυτού του επιδόματος ανεργίας και σε όσους έχουν προβεί σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών και είναι συνεπείς με τις οφειλές τους.

Ικανοποιούμε, έτσι, το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων".

ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris