" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

18o ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ. Ένα 20ήμερο η Πλατεία Κοτζιά γεμίζει με βιβλία.


Για 18η συνεχή χρονιά το Παζάρι Βιβλίου 2014, η κορυφαία εκδήλωση για το βιβλίο σε συμμετοχή  εκδοτών και προσέλευσης  κοινού  στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στην Πλατεία Κοτζιά.
Μετά από 16 χρόνια παρουσίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μεταφέρθηκε από πέρυσι  στην Πλατεία  Κοτζιά με απόφαση του Δήμου Αθηναίων, παρά την διαφωνία και προσπάθεια των δύο εκδοτικών σωματείων που την διοργανώνουν, να παραμείνει η εκδήλωση στον χώρο που το κοινό την έχει γνωρίσει.

Από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, και για είκοσι ημέρες, έως και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στην Πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην Ελλάδα.

Το παζάρι βιβλίου, είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν δύο εκδοτικά σωματεία για λίγες ημέρες, προσφέροντας χιλιάδες τίτλους στο κοινό σε πολύ χαμηλές τιμές που αρχίζουν από 50 μόλις λεπτά.

Τα σωματεία διοργανώνουν την εκδήλωση με κανόνες καθώς τα βιβλία έχουν ημερομηνία έκδοσης τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν  και κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Υπάρχει  επίσης έλεγχος όσον αφορά την τιμή πώλησης στο παζάρι, που  πρέπει να είναι περίπου το 30% της αρχικής λιανικής  τιμής που είχε το βιβλίο όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα ώστε το κοινό να γνωρίζει την τιμή του βιβλίου πριν φτάσει στα ταμεία.

Σ’ ένα τεράστιο, καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο, ενιαίο για όλους τους εκδότες, εκτίθενται 500.000 βιβλία, 180  Ελλήνων εκδοτών εξασφαλίζοντας μια μεγάλη ποικιλία τίτλων όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Οι Έλληνες εκδότες, άνοιξαν, για μία ακόμη φορά, τις αποθήκες τους και προσφέρουν βιβλία με  τιμές που θα σας εκπλήξουν:  θα βρείτε βιβλία και με 0,50 μόνο ευρώ!

Έτσι, οι ευκαιρίες για τους φίλους του Βιβλίου είναι μεγάλες. Στο 18ο Παζάρι Βιβλίου, οι βιβλιόφιλοι, κάθε ηλικίας, μπορούν να προμηθευτούν αποδεδειγμένα φτηνά, αλλά αξιόλογα, γνωστά αλλά και  σπάνια βιβλία.

Με ένα βιβλίο μαθαίνουμε,  φανταζόμαστε , ονειρευόμαστε, ενημερωνόμαστε, αποκτάμε κρίση και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να έρθουν κοντά μας και με ελάχιστα χρήματα - χωρίς κανένα ελάχιστο περιορισμό στο ύψος των αγορών- να προμηθευτούν  βιβλία που η οικονομική κρίση έχει στερήσει την δυνατότητα αγοράς τους.

Το Παζάρι  Βιβλίου στην Πλ. Κοτζιά, από 17  Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2014, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
 
Η κεντρική είσοδος είναι από την Οδό Αθηνάς (μπροστά από το Δημαρχείο)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris