" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στο τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη γαστρονομία.

Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων. Αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό -μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση- μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά, οι οποίες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, εκθέσεις εικαστικών, καθώς ως γνωστόν η Αίγινα είναι εδώ και πολλά χρόνια το νησί των καλλιτεχνών, αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι.

Η τελετή έναρξης επιφυλάσσει εκπλήξεις και σηματοδοτεί την ποιότητα της Γιορτής. Με φροντίδα της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα επίσης μουσική συναυλία με τη συμμετοχή Αιγινητών μουσικών.

Σημειώνεται ότι με επίκεντρο τη Γιορτή της Φιστικιάς, στην Αίγινα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, λειτουργεί εργαστήρι πέτρας, όπου εξαιρετικοί τεχνίτες αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, εξελίσσεται το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας με παραστάσεις ποιοτικών αθηναϊκών θιάσων. Το σύνολο των εκδηλώσεων προσελκύει κάθε χρόνο στην Αίγινα χιλιάδες επισκεπτών, στους οποίους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να θαυμάσουν τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και να ανακαλύψουν τις ποικίλες ομορφιές του νησιού του Αργοσαρωνικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris