" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση για το παρεμπόριο στην Ελλάδα από την αμερικανική πρεσβεία

Σύμφωνα με την οικονομική και εμπορική σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι σημαντικό, κυρίως διότι χάνονται έσοδα από τα δημόσια ταμεία

Παρέμβαση στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του παραεμπορίου και την αναθεώρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου θα κάνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οικονομική και εμπορική σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Έμιλι Σούμπερτ.

Όπως επεσήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, η κ. Σούμπερτ, στη διάρκεια συνάντησης με στελέχη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης, ως πολιτική εκπρόσωπος εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων, η πρεσβεία των ΗΠΑ θα κάνει τη συγκεκριμένη παρέμβαση, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος, τόσο από οικονομική όσο και από ηθική άποψη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι σημαντικό, κυρίως διότι χάνονται έσοδα από τα δημόσια ταμεία, αλλά και διότι υπάρχει νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Επίσης, συμφώνησαν ότι για να λυθεί το πρόβλημα στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε η αντιμετώπιση του φαινομένου από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές να είναι αποτελεσματικότερη.

Από την πλευρά του ΕΕΘ, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής, Χρήστος Νικολόπουλος και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΕΘ Κώστας Ποσειδώνος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris