" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Μεγάλη κίνηση αλλά πεσμένοι τζίροι

Η κρίση φαίνεται ότι επηρέασε και την ετήσια εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας, η αυλαία της οποίας έπεσε χθες Πέμπτη με τους εκθέτες να δηλώνουν ότι «οι δουλειές δεν πήγαν όσο καλά περίμεναν», καθώς μπορεί μεν να σημειώθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα από πλευράς κόσμου, αλλά σημειώθηκε αξιοσημείωτη πτώση της εμπορικής κίνησης.
Φέτος άλλωστε, όπως και πέρσι, υπήρχε αρκετή άπλα- από πλευράς χώρου- στην Άνω Πτολεμαΐδα στην περιοχή των Τεχνικών σχολών (ΕΠΑΛ) όπου τελείται η εμποροπανήγυρη, καθώς είχαν μείνει αδιάθετοι αρκετοί χώροι κατά τις δημοπρατήσεις που προηγήθηκαν.
Μάταια οι εκθέτες και οι μικροπωλητές που συμμετείχαν στην εμποροπανήγυρη περίμεναν ότι η κίνηση θα αυξάνονταν κατακόρυφα το βράδυ της Τετάρτης ή τις χθεσινές πρωινές ώρες που μάζευαν την πραμάτεια τους, καθώς ο κόσμος λόγω οικονομικής στενότητας φαίνεται ότι έκανε μετρημένες αγορές, αγοράζοντας μονάχα τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν καταναλωτές, οι οποίοι ανέφεραν σχεδόν το ίδιο πράγμα, ότι: «αγοράσαμε φόρμες, πιτζάμες, εσώρουχα και κάλτσες για τα παιδιά», κι αυτό όπως δήλωσαν «με το μέτρο, διότι πρέπει και να τα κουνήσουμε στο λούνα παρκ και να τα ταΐσουμε».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η πλειοψηφία των εκθετών- μικροπωλητών έκοβε και αποδείξεις στους καταναλωτές για τα ψώνια τους, ιδιαίτερα που έπεσε από νωρίς ‘σύρμα’ ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκοβε βόλτες στο πανηγύρι και μοίρασε αρκετά πρόστιμα σε όσους “ξέχασαν” να κόψουν απόδειξη.

Πεσμένα ήταν όμως τα έσοδα και για το δήμο Εορδαίας από την εμποροπανήγυρη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφενός διότι ήταν μικρότερη η συμμετοχή των εκθετών και υπήρξαν αδιάθετοι χώροι που δεν καλύφθηκαν, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Εορδαίας, Σοφοκλής Σιδηρόπουλος. Ιδιαίτερα, που όπως τόνισε, φέτος η εμποροπανήγυρη ήταν αναμενόμενο να αποφέρει μικρότερα έσοδα στο Δήμο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, διότι «έγινε μεγαλύτερη έκπτωση στην εκμίσθωση των προς διάθεση χώρων στην εμποροπανήγυρη, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε εκθέτες». Για την ακρίβεια, τα έσοδα από τη φετινή εμποροπανήγυρη μπορεί να είναι χαμηλότερα σε σχέση με παλαιότερα, αλλά ήταν πιο πάνω από τα περσινά, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μείωση των εσόδων από το λούνα παρκ κατά 10.000 €, διότι έγινε συμφωνία κατά την εκμίσθωση του χώρου αντί του ποσού των 25.000 € το τίμημα να ανέλθει στις 15.000 ευρώ προκειμένου να μπει μικρό εισιτήριο (2 ευρώ) για να μπορούν να διασκεδάσουν τα παιδιά», είπε ο αντιδήμαρχος. Σύμφωνα δε με τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Εορδαίας Δημήτρη Τσίπρα, τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη ξεπέρασαν τις 55.000 ευρώ, σημειώνοντας μία μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι κατά 3.000 € περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ικανοποιητικά κρίθηκαν από τους εκθέτες τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο της εμποροπανήγυρης, ενώ φέτος με πρωτοβουλία της Ένωσης Ραδιοταξί Πτολεμαΐδας και σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας λειτούργησε κατά τις ημέρες της εμποροπανήγυρης και πιάτσα ταξί στην περιοχή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris