" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ετοιμασίες για την Εμποροπανήγυρη ΣΥΚΙΑΣ Δήμου Μολάων


Ετοιμασίες με γοργούς ρυθμούς για την Εμποροπανήγυρη Συκιάς,που λαμβάνει χώρα ενόψει του ιερού προσκηνύματος του Αγίου Νεκταρίου
Η Εμποροανήγυρη που κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, αποτελεί για την περιοχή ΄΄το σήμα κατατθεθέν΄΄ της.
Διαρκεί από 04 έως και 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
(Λίγα λόγια)


Ο Δήμος Μολάων, με έδρα τους Μολάους, περιλαμβάνει την Ελιά, τα Κουπιά, τη Μεταμόρφωση, τα Πάκια και τη Συκιά. Έχει 5.609 κατοίκους (2001). Η ονομασία της πόλης αναφέρεται σε βυζαντινό χρυσόβουλο του 1292. Παρουσιάστηκε στον πληθυντικό και δικαιολογείται από τους πολλούς μύλους της περιοχής. Ο πρώτος οικισμός χτίστηκε στη θέση Παναγίτσα, στο λόφο και χρησιμοποιήθηκε ως ακρόπολη. Στους δωρικούς χρόνους διατηρήθηκε ως πολίχνη, ενώ στους Βυζαντινούς επεκτάθηκε στο χώρο γύρω από τον “Παλιόπυργο”. Το μικρό φρούριο πάνω από την πόλη χτίστηκε από Βυζαντινούς ή Φράγκους, ή, σύμφωνα με άλλους, από Τούρκους. Οι Μολάοι απελευθερώθηκαν από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου 1821, αλλά έπαθαν μεγάλες καταστροφές από τις στρατιές του Ιμπραήμ το 1825. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως μυκηναϊκά ευρήματα στη Συκιά και βυζαντινά ψηφιδωτά στην περιοχή Χαλάσματα, καθώς και άλλα βυζαντινά ευρήματα στον Άγιο Νικόλαο στα Πάκια. Σήμερα οι Μολάοι είναι το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής και έχουν σύγχρονο νοσοκομείο (με μονάδα τεχνητού νεφρού), Γυμνάσιο, τράπεζες, πνευματικό κέντρο, μαθητική εστία, γηροκομείο και ένα ξενοδοχείο.Τρεις θαυμάσιες παραλίες ανήκουν στο Δήμο Μολάων (Τηγάνια, Βούρκος και Μακρύς Γιαλός), καθώς και το γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραθαλάσσιες ταβέρνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris