" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ελευθεροτυπίας το ανάγνωσμα

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική ΄΄ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ΄΄
Τετάρτη 21/10 ωρα 15:40 enet.gr
Μικροπωλητές: Μας έχει βάλει στο μάτι ο Δήμος Αθηναίων
Διαμαρτυρία με κουλούρια και λουκουμάδες

Στραγγαλισμό των μικροπωλητών της Αθήνας επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος, που διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μικροπωλητών, Σταμάτη Μέλλο, ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί τις θέσεις μικροπωλητών για κουλούρια αντί να ορίσει ένα συγκεκριμένο ποσό που πρέπει να πληρώνει ο καθένας από όσους έχουν σχετική άδεια.
Το αποτέλεσμα, όπως λέει, είναι να έρχονται οι μεγάλες εταιρείες που έχουν την οικονομική άνεση και ταυτόχρονα δεν έχουν άδεια μικροπωλητή και να καταλαμβάνουν τις θέσεις οι οποίες δημοπρατούνται από 50.000 έως 120.000 ευρώ.
Επιπλέον οι μικροπωλητές καταγγέλλουν, πως λόγω της εναντίωσης τους σε αυτήν την απόφαση, ο Δήμος τους κάνει πόλεμο, “κυνηγώντας” τους και επιβάλλοντας τους εξοντωτικά πρόστιμα. Σύμφωνα με τους ίδιους τα πρόστιμα αυτά σε συνολικό ποσό είναι περίπου 2.000.000 ευρώ για τον τελευταίο χρόνο και είναι παράνομα καθώς επιβάλλονται βάση δημοτικής απόφασης και όχι κανονιστικής απόφασης, η οποία πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί αναφέροντας τους χώρους που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται.
Οι μικροπωλητές ζητούν την κατάργηση των προστίμων, την συζήτηση από τη βάση για τη διευθέτηση των θέσεων εργασίας στα πανηγύρια και να δοθούν οι θέσεις των πόστων με κουλούρια μόνο σε μικροπωλητές που έχουν άδεια και όχι σε μεγαλοεταιρείες-καρτέλ.
Στην αυριανή συγκέντρωση, θα στηθούν πάγκοι όπου και θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες, 10.000 κουλούρια, 5.000 λουκουμάδες, σουβλάκια σταφιδόψωμα και καλαμπόκια ενώ θα υπάρχουν και εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μικροπωλητών, θα υπάρχει μια κάσα η οποία θα συμβολίζει τον “θάνατο” τους που επιχειρείται και ένας κλόουν ο οποίος θα συμβολίζει τις αποφάσεις του Δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris