Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΚΟΚΟΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ: αίτημα προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  και ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΗ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας, δυυτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και έχοντας υπόψη του, τα μέτρα τα οποία λάβατε ως κυβέρνηση, σχετικά με την ενίσχυση διαφόρων  κλάδων οι οποίοι πλήττονται από τον κορονοϊό και
 Ενώ στις 14.03.2020 ανεστάλη η λειτουργία των αγορών όπου και δραστηριοποιούμαστε, ως ενεργοί υπαίθριοι έμποροι, με απόφαση  του υπουργείου Ανάπτυξης και της Γεν.Γραμματείας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή και ενώ οι ΚΑΔ αναφέρονταν στους πληγέντες κλάδους με υποχρεωτική παύση εργασιών, στις επόμενες σχετικές ανακοινώσεις ο ΚΑΔ 4781 (ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΥ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ), αφαιρέθηκε  από τις σχετικές λίστες πιθανότατα από σύγχυση(ο συγκεκριμένος ΚΑΔ χρησιμοποιείται και από τους εμπόρους τροφίμων στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι συνεχίζουν και εργάζονται έως και σήμερα).

Παρακαλώ όπως  μεριμνήσετε για τη σχετική διόρθωση γιατί πλήττεται ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων μας οι οποίοι ασκούν ως κύριο και βιοποριστικό το επάγγελμα του υπαιθρίου εμπόρου αποκλειστικά σε Εμποροπανηγύρεις, Κυριακάτικες Αγορές, Πασχαλινές και Χριστουγεννιάτικες

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
Κοκόλας Στυλιανός