" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ κατά των κανονιστικών πράξεων του Δήμου Αθήνας, σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου, διαμαρτύρεται έντονα για την αδικία που υφιστάμεθα από τον Δήμο Αθηναίων, όταν στο Δημοτικό του Συμβούλιο, της ΠΈΜΠΤΗΣ  22-02-2018,έλαβε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ μια <<ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ>>, κατά του κλάδου μας και  για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, στα πανηγύρια που τελούνται εντός των ορίων δικαιοδοσίας του το 50% των θέσεων, να καταλαμβάνονται από δημότες του, αντιβαίνοντας το Ν.4497/2017  περί του υπαιθρίου εμπορίου(άρθρο 38 παρ.6)

Αυτή τους η απαράδεκτη πράξη, η οποία οδηγεί τον κλάδο μας σε συρρίκνωση και ακολούθως σε αφανισμό, μας κατηύθυνε  αρχικά σε εξώδικη πράξη διαμαρτυρίας κατά του Δήμου Αθήνας και κατόπιν τούτου  σε αίτηση ακύρωσης  και αναστολή εκτέλεσης  στο Συμβούλιο Επικρατείας ( ΣτΕ ), όπου και αναμένουμε αυτές τις ημέρες, την έκδοση της  απόφασης.

Ο Δήμος Αθηναίων επιπροσθέτως εξυπηρετώντας <<οικογενειακά >> συμφέροντα έχει εφεύρει  την περιβόητη <<ηλεκτρονική κλήρωση>> για τα πανηγύρια, Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές, χωρίς κανείς να γνωρίζει τα δεδομένα του προγράμματος αυτού(σύστημα access), το οποίο έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται <<κατά το δοκούν>>  ένας και μόνο υπάλληλος, του τμήματος προσόδων του Δήμου Αθηναίων, χωρίς να γνωρίζουν οι αιτούντες εάν έχει κατοχυρωθεί το όνομά τους και το λόγο που κανείς τους ποτέ !!! δεν κληρώνεται, αντί του ορθού η κλήρωση να γίνεται με κάλπες και σύμφωνα με τον νομοθέτη δημόσια.

Για τους λόγους αυτούς,
ΖΗΤΟΥΜΕ,  από τη δημοτική αρχή της Αθήνας:
1. Να καταργηθεί η κανονιστική πράξη που εμπεριέχει, ποσόστωση υπέρ των δημοτών 
2. Να καταργηθεί η αδιαφανής <<ηλεκτρονική κλήρωση>> για  τις Εμποροπανηγύρεις, Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές  αγορές.
Αριθ.πρωτ.εξερχ. 129/20-03-2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris