" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Επεξήγηση του άρθρου 38 ΤΟΥ Νόμου 4497/2017, για συμμετοχή στις εμποροπανηγύρεις, όλης της χώρας.

ΝΟΜΟΣ 4497/2017
ΑΡΘΡΟ 38
Εμποροπανηγύρεις, Κυριακάτικες αγορές, Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές
Επομένως παραπέμπει στο:
          Άρθρο 34
Σύστημα Μοριοδότησης για την επιλογή των επαγγελματιών πωλητών ύστερα από προκήρυξη - Κατανομή και τοποθέτηση σε λαϊκές αγορές

1. Η διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών και έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης των αδειών διεξάγεται σε δύο στάδια:
α. Στο πρώτο στάδιο αξιολογούνται τα δικαιολογητικά των υποψήφιων δικαιούχων που ανήκουν στις κατηγορίες της Ομάδας 1 του άρθρου 19. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας χορηγούνται οι άδειες που αφορούν τους συμμετέχοντες στις ειδικές κατηγορίες, σύμφωνα με τα μόρια του Παραρτήματος Δ΄. Προηγούνται όσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες της Ομάδας 1.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας προκρίνονται όσοι συμμετέχοντες έχουν μικρότερο οικογενειακό εισόδημα με βάση την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του τελευταίου οικονομικού έτους. Σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση. Αν ο αριθμός των αδειών της Ομάδας 1 είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των υποψηφίων, οι υπόλοιπες άδειες προστίθενται σε αυτές της Ομάδας 2. Αν ο αριθμός αδειών της Ομάδας 1 είναι μικρότερος από τον αριθμό των υποψήφιων δικαιούχων, οι υποψήφιοι που, σύμφωνα με τη μοριοδότησή τους, δεν τους χορηγείται άδεια, προστίθενται στους υποψηφίους της Ομάδας 2.
β. Στο δεύτερο στάδιο διατίθενται οι άδειες που αφορούν την Ομάδα 2, καθώς και οι υπόλοιπες άδειες της Ομάδας 1. Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν για τη χορήγηση των αδειών της Ομάδας 2 και των υπόλοιπων αδειών της Ομάδας 1, καθώς και οι υποψήφιοι, στους οποίους δεν χορηγείται άδεια κατά το πρώτο στάδιο, κατατάσσονται σε αύξουσα σειρά, με βάση το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημά τους, όπως εμφανίζονται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του τελευταίου οικονομικού έτους. Στους πρώτους σε σειρά κατάταξης υποψηφίους χορηγείται άδεια σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των προς διάθεση αδειών της Ομάδας 2 και των υπόλοιπων αδειών της Ομάδας 1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ υποψηφίων διενεργείται κλήρωση. Ανάλογα με τη σειρά κατάταξης επιλέγεται το είδος της επαγγελματικής άδειας που λαμβάνει κάθε δικαιούχος, οι θέσεις στις οποίες αυτή αντιστοιχεί, οι οποίες λογίζονται ως προσωρινές και υπόκεινται στη διαδικασία βελτίωσης του άρθρου 35.
2. Από το σύνολο των αδειών που χορηγούνται κατά το δεύτερο στάδιο, ποσοστό 10% λαμβάνουν άνεργα φυσικά πρόσωπα με αποδεδειγμένη τουλάχιστον τριετή προϋπηρεσία ως υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών, η οποία έχει διανυθεί κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη από την έκδοση της προκήρυξης. Για κάθε μήνα προϋπηρεσίας αποδίδεται 1 μόριο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ο υποψήφιος με το χαμηλότερο εισόδημα του προηγούμενου έτους προηγείται.
Δείτε το  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris