" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Φόβοι για έξαρση του παρεμπορίου στο τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού

Ανησυχούν οι παραγωγικοί φορείς της Πάτρας για την έξαρση του παρεμπορίου στους δρόμους και στο κέντρο της πόλης κατά την διάρκεια του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παρεμπόριο, πώληση αλκοόλ στον δρόμο, ηχεία στα πεζοδρόμια, ακόμα και φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι ορισμένα από τα στοιχεία που παρατηρήθηκαν πέρυσι, στο τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού.

Οι παραγωγικοί φορείς της Πάτρας έχουν ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να αντιμετωπιστούν γιατί σε τελική ανάλυση τα φαινόμενα αυτά υποβαθμίζουν την ποιότητα και την αισθητική του Πατρινού Καρναβαλιού και αποτελούν δυσφήμιση για την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης.

Για τον σκοπό αυτό, έγινε μία συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Πάτρας, ύστερα από πρωτοβουλία της Δήμου. Στη συνάντηση αυτή παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της ΟΕΒΕΣΝΑ, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΚΕΑΝΑ.  
Η συνάντηση είχε σαν σκοπό την κατάθεση προτάσεων από όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, σε μία ανοικτή συζήτηση που είχε σαν σκοπό την βελτίωση του θεσμού του Καρναβαλιού.

Οι φορείς επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν, ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε από την Δημοτική Αρχή την πάταξη του παρεμπορίου κατά την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου του Καρναβαλιού με ακόμα πιο αυστηρότερους ελέγχους.

Από την πλευρά του ο ΣΚΕΑΝΑ ζήτησε να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι για την διάθεση αλκοόλ στους δρόμους της πόλης κατά την διάρκεια του τριημέρου, αλλά και να μην επιτραπεί η χρήση ηχείων έξω στους δρόμους, μετατρέποντας τα κεντρικά σημεία της Πάτρας σε κέντρα διασκέδασης και σε υπαίθρια πάρτι, εις βάρος των επαγγελματιών της εστίασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris