" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εμποροπαμνήγυρη Χώρας.

Από τις 12 έως και τις 18 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φετινό πανηγύρι, η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη στη Χώρα.

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, αποδεχόμενο τις εισηγήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση: Χώρος λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Χώρας για φέτος ορίζονται οι οδοί: Αντωναροπούλου, Στρατηγοπούλου όλη, Λάσκου Δούρου, Σπέντζα, Κοκκέβη και τμήμα της οδού Καρόλου Μπλέγκεν πλησίον της κεντρικής πλατείας. Στο χώρο όπου πραγματοποιείται η δημοτική αγορά παραγωγών θα αναπτυχθεί το λούνα παρκ, εάν ζητηθεί ο χώρος, το οποίο δύναται να ξεκινήσει την εγκατάστασή του νωρίτερα, λόγω του ότι η σιδερένια του κατασκευή είναι πολύ βαριά και χρειάζεται αρκετές ημέρες για την εγκατάστασή του. Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό δεν θα αναπτυχθεί κανένα παράπηγμα.

Ακόμα, το Δ.Σ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων: Oι τιμές παραχώρησης των χώρων από το δήμο να είναι οι ίδιες οι περσινές (2014) εκτός από: α) οδός Στρατηγοπούλου: από Δημαρχείο έως Αγιο Κωνσταντίνο ποσό 60 ευρώ πλέον νομίμου ΦΠΑ (μείωση). β) οδός Στρατηγοπούλου: από Δημαρχείο έως Αγιο Γεώργιο ποσό 35 ευρώ πλέον νομίμου ΦΠΑ (μείωση). Η τιμή για το λούνα παρκ ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ πλέον του νομίμου ΦΠΑ. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές) η τιμή θα καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν. Οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της εμποροπανήγυρης, οι ενοικιαστές των παραπηγμάτων θα πρέπει μέχρι τη μέση του πανηγυριού να έχουν εξοφλήσει προς το δήμο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από δημότες Πύλου - Νέστορος για τοποθέτηση βιβλίων, αυτό θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Χώρας δωρεάν.

Θα υπάρχουν διάδρομοι στο χώρο της εμποροπανήγυρης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις οικίες τους, καθώς και του κοινού όπου υπάρχουν υπηρεσίες. Θα υπάρξει συνεχής αστυνομική υποστήριξη του δήμου, της επιτροπής κ.λπ. από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας και θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους χώρους λειτουργίας της. Θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των επισκεπτών. Σε περίπτωση παράνομης κατάληψης θέσεων από εμπόρους θα είναι δυνατή η παρουσία εργατών του δήμου μαζί με φορτηγό αυτοκίνητο για την απομάκρυνσή τους.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης, θα διατεθούν αποκλειστικά στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, για διάφορες ανάγκες και έργα υποδομής. Οι ομάδες παραγωγών - αγροτών - συνεταιρισμών μπορούν να εκθέτουν τα προϊόντα τους σε χώρο που θα τους υποδείξει ο δήμος, χωρίς να πληρώσουν για την ενοικίαση των κοινοχρήστων χώρων.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/78257-panigyri-xora

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris