" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η Χώρα τίμησε τον πολιούχο της.





καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των αγίων λειψάνων του πολιούχου και προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη, έγινε προχθές στην πόλη.

Επίσης έγινε η έναρξη της εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, και εψάλη πανηγυρικός εσπερινός στο ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου καθώς και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής.

Στη συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της ιερής εικόνας και των αγίων λειψάνων του μάρτυρα Αγίου Δημητρίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναΰδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται η εμποροπανήγυρη. Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος.

Στην θρησκευτική εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας και πλήθος πιστών.

Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris