" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κοπή πίτας Συνδικάτου: μια βδομάδα στη Ζάκυνθο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την εθιμική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδικάτου μας, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 07:00 μ.μ.
Αρκετές οι προσφορές από πρόθυμους συνάδελφους.
Η μέγιστη ήρθε σήμερα από τα χείλη μιας φίλης και για λογαριασμό της κάθετης τυροκομικής μονάδας στη Ζάκυνθο, με την επωνυμία <<Μπάστας >>
Ο τυχερός στο κομμάτι του οποίου θα πέσει το φλουρί, κερδίζει μια εβδομάδα διακοπές σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο(περιοχή Αργάσι).
Ας πούμε δυό λόγια για τον χορηγό:
Παραδοσιακό Τυροκομείο Αντώνιος Μπάστας & Σια ΟΕ, Άγιος Λέων, Ζάκυνθος
Τα είδη τυριού που παράγονται στην επιχείρηση, αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής της περιοχής, είναι το ντόπιο λαδοτύρι, γραβιέρα λαδιού ή λαδογραβιέρα, τυρί άλμης (φέτα), τυρί πρέζα, γιαούρτι, κρέμες, ρυζόγαλα, μιζίθρα.

Η λαδογραβιέρα είναι ένας τύπος γραβιέρας, που μετά την ολοκλήρωση της ωρίμασής της συνεχίζει να ωριμάζει μέσα σε λάδι. Το αποτέλεσμα είναι μια γραβιέρα αρκετά πιο πικάντικη και λιπαρή από τις συνηθισμένες, αλλά με ξεχωριστή γεύση. Το λαδοτύρι Ζακύνθου είναι ένα τυρί πικάντικο που αποκαλείται "ντόπιο", φτιαγμένο από πρόβειο γάλα το οποίο διατηρείται σε ελαιόλαδο μέσα σε πήλινα κιούπια. Μαλακό και όχι πικάντικο στα αρχικά στάδια ωρίμασης, πικάντικο και σκληρό όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζει. Παράγεται από τα μισά της Άνοιξης και μετά, το βρίσκει κανείς όμως όλο το χρόνο, στην ώριμη μορφή του.

Εάν λοιπόν είσαστε λάτρης των τυριών, μη διστάσετε τους επισκεφθείτε!

 
Τοποθεσία: GR-29092 Ζάκυνθος - Άγιος Λέων
Δυναμικό: Πιστοποιημένο τυροκομείο με ISO 22000 και 10 υπαλλήλους
Επικοινωνία: Κυρία Σταυρούλα Καρβουνά
Ιδιατερότητες: Μεγάλη ποικιλία τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris