" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πειραιάς:Κοντράρει για το Κυριακάτικο παζάρι, ο εμπορικός σύλλογος

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την απρόσμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τις συνεδριάσεις του την Τρίτη 16 και την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, περί επέκτασης της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά στην οδό Αλιπέδου, από την Πλ. Ιπποδαμείας έως την οδό Κέκροπος, ανακοινώνει τα εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου της πόλης μας για την εν λόγω απόφαση, που μας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω, ανατρέπει προσπάθειες ετών και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που έχουμε βιώσει στο παρελθόν, με απολύτως προβλέψιμα επακόλουθα.

Σημαντικά ερωτηματικά μας δημιουργούνται για το πόσο βιαστικά λήφθηκε η απόφαση, για ένα διαχρονικά φλέγον και ευαίσθητο για την πόλη μας και το πειραϊκό εμπόριο θέμα, το οποίο επανέρχεται αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή θέση, αλλά και για το κυκλοφοριακό της πόλης, που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την εκτέλεση των μεγάλων έργων.

Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, είναι σαφής και ξεκάθαρη και δεν παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο με όσα έχουμε καταθέσει στο παρελθόν.

Ποτέ δεν διαφωνήσαμε με την ύπαρξη μιας παραδοσιακής Κυριακάτικης Αγοράς παλαιοπωλών, που θα έδινε χρώμα και θα ήταν ένα ακόμα ζωντανό στοιχείο της πόλης. Στη σημερινή εποχή η συνολική εικόνα της Κυριακάτικης Αγοράς, συνυπολογίζοντας τα προϊόντα που πωλούνται σ’ αυτήν, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν και σίγουρα δεν εξυπηρετεί καμία από τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Αντί η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ι. Μελάς - ο οποίος θεώρησε εκ του περισσού να συζητήσει με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς το συγκεκριμένο θέμα, να φροντίσει για την γραμμογράφηση του χώρου, την αρίθμηση επί του οδοστρώματος των θέσεων, την ομοιομορφία των πάγκων, τον έλεγχο της ανάρτησης των αδειών και ταυτοπροσωπίας των δικαιούχων - θεώρησαν ως τρόπο αντιμετώπισης της κακής σημερινής εικόνας, κάτι που έγινε κοινά αποδεκτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου - που είχε ληφθεί με πλήρη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων – και να επεκτείνει το παζάρι ξεχειλώνοντάς το, αντί να το συμμαζέψει.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πειραιά έρμαιο του παρεμπορίου, ενάντια στο υγιές εμπόριο και ενάντια στους σκληρά φορολογούμενους μικρομεσαίους εμπόρους, ζητούμε να παραμείνει η Κυριακάτικη Αγορά μέσα στα συγκεκριμένα και απολύτως προσδιορισμένα όρια που λειτουργούσε έως τώρα, μη αφήνοντας κενούς χώρους που εκμεταλλεύονται διαχρονικά οι επιτήδειοι.

Δεχόμενοι καλόπιστα το δικαίωμα στο λάθος, που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Γ.Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή ότι η όποια επέκταση θα έχει ισχύ τουλάχιστον για ένα χρόνο, ενώ οι επιπτώσεις της θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Επειδή πιστεύουμε, ότι εάν υπάρχει βούληση μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι ο Πειραιάς να έχει μια αγορά εφάμιλλη των ευρωπαϊκών πόλεων, σύγχρονη, ασφαλή και κυρίως νόμιμη, ζητούμε από την Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει υπόψη της τους σοβαρούς προβληματισμούς μας, ώστε να κάνουμε αυτή την δυνατότητα πράξη.»

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και την δυνατή ομάδα συνεργατών του, που εμπιστεύονται τους νόμιμους επαγγελματίες του Κυριακάτικου παζαριού και βάζουν στη θέση τους καταστηματάρχες πουν αντί να τα βάλουν με τα πολυκαταστήματα που τους αποτελειώνουν, έχουν την εσφαλμένη εντελώς άποψη ότι υπεύθυνοι για όλα είναι οι ταλαίπωροι μικροπωλητές που αγωνίζονται να επιβιώσουν.Προχώρα Δήμαρχε και σε στηρίζουμε σε κάθε σωστή απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris