" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

“Τα πανηγύρια είναι του λαού” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμπόρων (pics&vid) Διαμαρτυρία με ελληνικές σημαίες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης

 Τα σωματεία του υπαίθριου εμπορίου που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε Εμποροπανηγύρεις ανά την επικράτεια (θρησκευτικές – παραδοσιακές) συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.


Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται ότι το κράτος επικροτεί την δραστηριοποίηση όλου του λιανεμπορίου, να γίνεται υπαίθρια, πλην των ιδίων που δρουν κατά αποκλειστικότητα σε υπαίθριες εμποροπανηγύρεις. 

Ο Γραμματέας Ενιαίου συνδικάτου σωματείου υπαίθριων εμπόρων Ελλάδος, Δημήτρης Ψύκος, μίλησε στο DEBATER.

“Ζητούν οι συναρμόδιοι των υπουργείων η επαναδραστηριοποίηση της εμποροπανηγύρεις να γίνει μόνο και εφόσον έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού“, σημείωσε, ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή “κατάπτυστη”. 

Τα 600 άτομα περίπου έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Νίκης έξω από το Υπουργείο και κρατώντας στα χέρια τους κηδειόχαρτα κάνουν λόγο για τον “θάνατο του υπαίθριου εμποράκου” με γραφείο τελετών το όνομα του υπουργού Ανάπτυξης. 

Ζητούν την άμεση επαναδραστηριοποίηση του επαγγέλματος τους καθώς και την παροχή – άνευ κριτηρίων – οικονομικής στήριξης της τάξης των 4000 € ανά επιτηδευματία κατά την επανεκκίνηση τους. 

Μετά την συγκέντρωση η πορεία θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου και θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό της χώρας. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris