Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του πολιούχου των Φιλιατρών

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ήταν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες, με την λιτανεία της εικόνας του θαυματουργού Αγίου Χαράλαμπους που έγινε με την δέουσα επισημότητα στα Φιλιατρά παρουσία χιλιάδων πιστών.
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του πολιούχου των Φιλιατρών
Περισσότερα από 18 λεωφορεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν στην είσοδο και τις παρυφές της Τριφυλιακής πόλης για προσκύνημα στην χάρη του Αγίου, καθώς από την μια ο ευνοϊκός καιρός και από την άλλη οι λαμπρές εκδηλώσεις με την εμποροπανήγυρη αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, καθώς ο εορτασμός συνέπεσε με την  Κυριακή αργία.
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του πολιούχου των Φιλιατρών
Η λιτανεία της εικόνας του προστάτη Αγίου της πόλης ξεκίνησε από τον Ιερό ναό λίγο μετά τις 11 πρωί, παρουσία φιλαρμονικών της Τριφυλίας, όλων των σχολικών μονάδων σε άψογους σχηματισμούς με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους, αλλά κυρίως η δέηση που εψάλη στην κεντρική πλατεία, που εξέπεμεψε μηνύματα ενότητας, συμφιλίωσης και πίστης στην εκκλησία του Κυρίου που αποτελεί πυξίδα για το κοινό.
Στον ιερό ναό ξεχωριστή ήταν η παρουσία εκτός από το δήμαρχο Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα και τις τοπικές αρχές, στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, των μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, Μάνης Χρυσοστόμου και Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου κατά την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του πολιούχου των Φιλιατρών
Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και τον Γιώργο Μπακούρο, τον Γ. Μπουλούκο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο πρ. υφυπουργός και βουλευτής Γιαν. Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Π. Μαντάς, ο Παν. Αλευράς, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας καθώς και ο διοικητής του Α.Τ. Τριφυλίας, αντιδήμαρχοι μεταξύ αυτών ο  Βασίλης Παπαθεοδοσίου που έχει ως αρμοδιότητα τα Φιλιατρά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Ανδρινόπουλος, της ελάσσονος Ιωάν. Μαραβελή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Παν. Λούτος, εκπρόσωπος του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων,  εκπρόσωποι του στρατού, του λιμενικού και άλλων σωμάτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο για τους επισήμους με το εξαιρετικό κέτερινγκ του καταστήματος «Μελιστάλαχτο» Χρόνης-Ευθυμία στην Κυπαρισσία.