" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πλατεία Κλαυθμώνος: Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα !!!

 Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα από τους Μικροπωλητές
Χειροποίητα δώρα, στολίδια, γλυκά, παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη τη Μάνη και τα Τρίκαλα, μοναδικές ασημένιες δημιουργίες και όχι μόνο μπορούμε να αγοράσουμε στην εορταστική αγορά του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μικροπωλητών που φιλοξενείται στην Πλατεία Κλαυθμώνος και έχει μετατραπεί σε μια πόλη μαγική που αναβλύζουν μυρωδιές από τα παιδικά μας χρόνια και μας οδηγούν σε πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια που μπορούμε να αγοράσουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι φετινές γιορτές πιο λαμπερές και πιο γευστικές από ποτέ.

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, γλυκά του κουταλιού, το γλυκό του Δούναβη είναι μόνο μερικά από τα εδέσματα που μπορούμε να απολαύσουμε και να βρούμε σε τιμές που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Κι αν νομίζετε ότι το χριστουγεννιάτικο όνειρο σταματάει εδώ κάνετε μέγα λάθος καθώς και φαντασία υπάρχει και διάθεση από τους οικοδεσπότες που έχουν έναν και μόνο στόχο να φύγουμε από κει όλοι ικανοποιημένοι και με γεμάτες τσάντες.

Εκτός από αυτά που περιμένουμε να δούμε και βλέπουμε σε κάθε επίσκεψη μας τέτοιες μέρες υπάρχουν κι άλλα αντικείμενα που για να τα αποκτήσουμε θα πρέπει να ταξιδέψουμε μακριά όπως ναργιλέδες από την Αίγυπτο για τους θεριακλήδες, τσίπουρο από τον Έβρο για τις κρύες μέρες που έρχονται, αλλά και παντόφλες χειροποίητες από την Καστοριά που μας ξεκουράζουν και μας κρατάνε ζεστούς όλο το Χειμώνα.

Τα περισσότερα από αυτά τα είδη κοστίζουν μόλις πέντε ευρώ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή έχουν αναμφισβήτητα οι καλόγριες από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και Φανουρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Μια βόλτα από τον πάγκο τους μπορεί να αλλάξει αυτόματα τη διάθεση μας μυρίζοντας το λιβάνι, και δοκιμάζοντας τα υπέροχα λικέρ, τον τραχανά αλλά και δεκάδες χειροποίητα προϊόντα που θυμίζουν κάτι από άλλες εποχές τότε που όλα ήταν αγνά και μοσχοβολούσαν.

Το παζάρι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μικροπωλητών θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Να είστε όλοι εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris