" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στο ΚΙΑΤΟ(02-06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

Για πέντε ημέρες, από την Τετάρτη 2 Αυγούστου έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017,το Κιάτο γιορτάζει ...πανηγυρικά τη «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και η  παραλιακή ζώνη της πόλης μετατρέπεται σε σταυροδρόμι  πολιτισμού και εμπορίου,δίνοντας το σύνθημα για εξυπνες αγορες ,γλέντι και χαροκόπι...που μυρίζει θάλασσα & καλοκαίρι. !

Και σε αυτή τη «Μεγάλη Γιορτή» το ENIAIO ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και τα μέλη του θα δώσουν το δικό τους παρών...κομίζοντας ένα "άρωμα μνήμης" και παράδοσης,από τότε που η εμποροπανήγυρη αποτελούσε σημαντικό παράγοντα,συμβάλλοντας  στην ανάπτυξη του εμπορίου, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις. !

Με "αγκυροβόλιο" το λιμάνι της πόλης,σε ένα χώρο έξυπνα στημένο, φιλικό και απόλυτα λειτουργικό,οι υπαίθριοι έμποροι μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες και παραγωγούς αγροτικών προϊόντων συνθέτουν ένα κοινό δέντρο με «ασύνορες» ρίζες !

Σ΄αυτο το συναπάντημα πρωταγωνιστές των καθημερινών μουσικών γεγονότων (με ελεύθερη είσοδο) θα είναι η Νάσια Κονιτοπούλου (από τις σπουδαιότερες και σημαντικότερες εκπροσώπους του νησιώτικού μας τραγουδιού),το συγκρότημα της έντεχνης ελληνικής μουσικής «Έμμελον» που σε μια «μαγική» μουσική σύμπραξη με τον Κώστα Μάντζιο και την Μαρίνα Μανωλάκου θα ζωντανέψει μελωδικά τραγούδια που άγγιξαν και σφράγισαν τη σύγχρονη λαϊκή μουσική δημιουργία,αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένα συγκροτήματα που κινούνται στο χώρο της jazz και world μουσικής,των οποίων ηγούνται η βιολίστρια με διεθνή παρουσία Μαρία Μανουσάκη,η πολυσχιδής vocalist και ιδιοσυγκρασιακή performer Αγγελική Τουμπανάκη ,η διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις Nana Simopoulos με το κουαρτέτο της κ.α.

Το "Πολιτιστικό Πανηγύρι Κιάτου" διοργανώνεται με την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων ,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων ,της Δημοτικής Κοινότητας Κιάτου ,του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και άλλων εκπροσώπων επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων που στοχεύουν στη σύνδεση στοιχείων του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος του Δήμου Σικυωνίων, ώστε το παραγόμενο πολιτιστικό αποτέλεσμα να  συμβάλλει στην αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών αγαθών της ευρύτερης περιοχής. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris