" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παραμύθια του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα


Παραμύθια του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα περί μη πληρωμής τα 2 τελευταία χρόνια τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τους μικροπωλητές.
Άλλωστε εκκρεμεί δίκη στη Καλαμάτα περί παράβασης καθηκόντων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλαμάτας.

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα <<ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>>

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η εισήγηση για τη γιορτή της πολιούχου Υπαπαντής του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου, θέμα το οποίο συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης ως… έκτακτο. Οι εκδηλώσεις -στις οποίες σύμφωνα με το δήμαρχο θα υπάρχει «πολλαπλή πολιτική εκπροσώπηση», για την οποία πάντως δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις- δεν περιλαμβάνουν το γεύμα που παρέθετε ο δήμος στους επίσημους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και πανηγύρι.
Η πίστωση που προοριζόταν για το γεύμα θα διατεθεί προς ενίσχυση στο Δημοτικό Παντοπωλείο, ενώ ως προς εμπορικό μέρος -όπως ανακοινώθηκε- θα δοθούν μόνο 20 άδειες σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών προϊόντων και μόνο.

Επιπλέον, τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά Παρασκευή και Σάββατο 1 και 2 Φεβρουαρίου, ενώ και το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του δήμου θα είναι ανοικτό το τριήμερο για την παροχή πληροφοριών.
Εξ άλλου, τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, θα αυξηθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ έχει γίνει προσπάθεια τα ΚΑΠΗ του δήμου να κινητοποιήσουν τους αντίστοιχους φορείς από τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ώστε να επισκεφθούν στην Καλαμάτα.
Τέλος, κατ’ εξαίρεση για τις ημέρες της γιορτής, το Σώμα ενέκρινε να υπάρξουν δύο ακόμα θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στην 23ης Μαρτίου - οι δύο ήδη υφιστάμενες στην παλιά αφετηρία των αστικών και ακόμα δύο, στο σημείο που βρίσκονται οι υπόγειοι κάδοι, δυτικά της συμβολής με την Αναγνωσταρά.

ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ

Η εισήγηση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις μειοψηφίες, με τον επικεφαλής της μείζονος Θόδωρο Μπρεδήμα να σημειώνει ότι απουσιάζει το παραδοσιακό -όπως είπε- πανηγύρι, ζητώντας τουλάχιστον να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε 50, αποκλειστικά όμως για την πώληση παραδοσιακών προϊόντων.
Κρατώντας επιφύλαξη δε, επειδή -όπως είπε- οι μειοψηφίες δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη φορέων από την οποία προέκυψε η εισήγηση, δήλωσε ότι ο συνδυασμός του θα ψηφίσει λευκό.
Διαφοροποιήθηκε ωστόσο ο Γιώργος Νταγιόπουλος, που καταψήφισε σημειώνοντας ότι η Υπαπαντή δεν είναι… κινητή γιορτή, ώστε να χρειάζεται έκτακτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγες μόλις ημέρες πριν τις 2 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΑ ΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΕΣ

Κατηγορηματικώς εναντίον της εισήγησης τάχθηκε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Διασάκος - «καταψηφίζουμε γιατί διαφωνούμε με την κατάργηση της παραδοσιακής πανήγυρης, ενέργεια η οποία ενισχύει τα πολυκαταστήματα και όχι τους ντόπιους εμπόρους» τόνισε.

Καθυστερημένα έρχεται το θέμα στο Δ.Σ., δήλωσε από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών", ο οποίος επίσης καταψήφισε παρατηρώντας ότι οι εκδηλώσεις για την κορυφαία γιορτή της πόλης χρειάζονται προετοιμασία σε βάθος χρόνου και όχι λύσεις της τελευταίας στιγμής.
Αρνητικά στάθηκε και η "Πρωτοπορία", με τον επικεφαλής της Νίκο Φωτέα να σημειώνει ότι η δημοτική αρχή επέδειξε προχειρότητα κάνοντας κινήσεις στο... παρά πέντε. Ζήτησε, επίσης, να αποσυρθεί τελείως η διάθεση αδειών για μικροπωλητές, αλλά και για εγκατάσταση καρουζέλ, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή επιχειρεί «να μπάσει το πανηγύρι από την πίσω πόρτα. Δεν υπάρχει… ολίγον πανηγύρι» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΒΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

Οι εκβιασμοί -για τους οποίους γνωρίζουν ο εισαγγελέας και η Αστυνομία-, η βία, όπως και το σπάσιμο του Δημαρχείου Καλαμάτας, αλλά και το ότι ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε 1 ευρώ τα δυο τελευταία χρόνια, ήταν αυτά που κατάργησαν το πανηγύρι της Υπαπαντής. Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή είναι αναφανδόν υπέρ του στεγασμένου εμπορίου - «η πόλη και οι φορείς της δεν θέλουν το πανηγύρι» σημείωσε, παρατηρώντας ότι κάθε Πέμπτη λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Αγία Τριάδα.

Αναφερόμενος στο γεύμα που ούτε και φέτος -όπως και πέρυσι- θα παραθέσει ο δήμος στους επισήμους, ο δήμαρχος είπε ότι το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο επελέγη η δαπάνη αυτή να κατευθυνθεί προς ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου:

«Υπήρξε και προσφορά χορηγού για να γίνει το γεύμα, όμως δεν το αποδεχθήκαμε, λέγοντας στον χορηγό να διαθέσει την πίστωση αυτή στο Δημοτικό Παντοπωλείο» κατέληξε ο Π. Νίκας.
Το Σωματείο <<Άγιος Ιωάννησ>> με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Αθήνα:25-01-2013
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                          
      ΄΄ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ΄΄
            (ΜΕΛΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ)
   Μπιχάκη 11 Αγ.Ι.Ρέντης τκ 18233 ΑΦΜ 998663222
                      Τηλ/Fax 2104824851 - 6989001994

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ.Π.ΝΙΚΑ

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ»

Είμαστε βέβαιοι πως ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι ενήμερος από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου του και εκτίθεται όταν λέει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο πως ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια που λειτούργησε η εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου. Όσο για την αναφορά του πως ο εισαγγελέας γνωρίζει τα πάντα του υπενθυμίζουμε πως κατηγορίες και μάλιστα βαρύτατες απέδωσε σε νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους του και όχι στους εκπροσώπους των Μικροπωλητών τους οποίους τους έχει καλέσει και ως μάρτυρες στα δικαστήρια που ακόμα εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος

Σταμάτιος Γ.Μέλλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris