" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

 Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας προκάλεσε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, για τη διοργάνωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης «Λάμποβο», στην Παραμυθιά, η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 7 ημέρες.

Η εμποροπανήγυρη είχε ματαιωθεί την περασμένη χρονιά, λόγω πανδημίας, και φέτος, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προϋπόθεση συμμετοχής των εμπόρων και των καταναλωτών, θα είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το θέμα τέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος προειδοποιεί πως το παζάρι μπορεί να γίνει πηγή συγχρωτισμού και μετάδοσης του ιού και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει την διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας αναφέρει:

«Η συγκέντρωση σε έναν χώρο μεγάλου αριθμού εμπόρων από κάθε γωνιά της χώρας μαζί με τις οικογένειες ή τους υπαλλήλους τους, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη αποτελούν πηγή συγχρωτισμού, δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για τη διασπορά του ιού που ακόμη και με την τήρηση των πιο σκληρών μέτρων θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί.

Κατανοούμε απόλυτα ότι για την πόλη της Παραμυθιάς, πέρα από παραδοσιακή εκδήλωση συνυφασμένη με την ιστορία της, το Λάμποβο είναι και μια τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ρίσκο μιας “υγειονομικής βόμβας” που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, τη δημόσια υγεία.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει για την φετινή χρονιά την εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Άρτας και του Δήμου Ζίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και τα μέλη του είναι στη διάθεση των αρχών, των φορέων, και των πολιτών τού νομού για ό,τι χρειαστεί και θεωρούμε ότι η άποψη μας πρέπει να ακούγεται για αποφάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία στα πλαίσια του κοινού αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας». Η προετοιμασίες για το παζάρι έχουν ξεκινήσει. Στο χώρο θα φιλοξενηθούν 419 έμποροι.

Ο δήμαρχο Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, πως «η εμποροπανήγυρις γίνεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το αίτημα του εμπορικού συλλόγου και του λαού της Παραμυθιάς» και προσέθεσε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εγχειρήματος. Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris